Companii Lifestyle

Energie din viscol

16 ian. 2017 2 min

Energie din viscol

Reading Time: 2 minute

Producția de energie eoliană a asigurat, în perioada 6-15 ianuarie 2017, 13,83% din întreaga producție de electricitate și 15,5% din consumul brut la nivel național, potrivit Asociației Române pentru Energia Eoliană (RWEA).

„În contextul ultimelor zile, când s-au înregistrat temperaturi foarte scăzute la scara întregii Românii, iar consumul de energie electrică a înregistrat sporuri considerabile, industria eoliană a demonstrat din nou că este un participant cheie pe piața de electricitate din România”, se arată într-un comunicat de presă al asociației.,

În perioada 6-15 ianuarie 2017, când autoritățile au emis coduri galbene și portocalii pe scară largă din cauza vremii rele, în România s-au produs 2,15 TWh, din care 1,91 TWh au reprezentat consumul brut de electricitate. În aceeași perioadă, industria eoliană a generat 0,30 TWh, ceea ce face ca proporția acestei tehnologii să fie de 13,83% din întreaga producție de electricitate și de 15,5% în cazul consumului brut de electricitate, arată reprezentanții RWEA.

productie-energie
sursa: Transelectrica

În acest interval, industria eoliană a înregistrat variații, cu vârfuri în 6, 7 și 14 ianuarie, când peste o cincime din producția de electricitate a României a fost furnizată de această tehnologie.

„Într-o perioadă cu costuri mari asociate consumului de combustibil fosil, energia eoliană participă la reducerea semnificativă a acestui consum, respectiv a costurilor asociate, oferind sistemului energetic o energie curată, fără emisii de gaze cu efect de seră”, mai spun reprezentanții RWEA.

Săptămâna trecută, consumul de energie al României a crescut la cote maxime, de peste 9.700 de MW, cu un vârf de 9.730 de MW marți seara.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: