Stiri Tech

EOS-1D X Mark II, noul varf de gama Canon

02/02/2016 2 min read

EOS-1D X Mark II, noul varf de gama Canon

Reading Time: 2 minute

Canon a prezentat azi oficial noul varf de gama din categoria camere foto DSLR, modelul EOS-1D X Mark II,  oferind o performanta de 14 cadre pe secunda (FPS), cu urmarire completa AF/AE, și 16 fps in modul Live View – fiind proiectat pentru surprinderea subiectilor aflati in viteza, fie ei in natura sau in cadrul unor competitii sportive de anvergura mondiala.

EOS-1D X Mark II dispune de un nou senzor CMOS full frame de 20,2 MP și noul sistem AI Servo AF III+, precum și de inregistrare video 4K de pana la 60 cadre pe secunda, totul pe o plaja ISO cu valori intre 100 și 51200.

Camera are un sistem AF în 61 de puncte imbunatatit, cu 41 de puncte AF tip cruce, acoperind o zona extinsa, și focalizand in conditii de luminozitate joasa, de pana la -3EV.

Impreuna cu tehnologiile AF pro de la Canon – EOS iTR și setarile AF Case – modelul EOS-1D X Mark II include si un nou sistem AI Servo AF III+, care imbunatateste sensibilitatea de urmarire in scenele in care miscarile subiectilor pot avea loc brusc, ca de exemplu animalele salbatice.

Pentru cei care au nevoie de și mai mult, modul Live View permite fotografierea a pana la 16 fps, fara AF. Cu noua capabilitate pentru carduri CFast 2.0, camera foto poate oferi fotografiere continua de mare viteza, intr-o rafala de JPEG-uri in numar nelimitat sau 170 de imagini RAW.

Noul camera ofera optiunea de a filma 4K (4096×2160) într-un număr variat de cadre pe secunda, de pana la  60 fps pe cardul CFast 2.0.  Asigura, de asemenea, filmarea Full HD (1920x1080p) la o rata de 120 fps, ideala pentru scene cu incetinitorul. Momentele decisive dintr-o scena 4K la 60 fps pot fi extrase sub forma de cadru de inalta rezolutie, de 8,8 MP, oferind si mai mult control asupra momentului exact al declansarii.

GPS-ul incorporat inregistreaza localizarea de fotografiere in datele EXIF, ajutandu-i pe profesionisti sa isi tina o evidenta clara a sedintelor foto. Se poate alege distribuirea imaginilor prin FTP sau direct catre computer – fie prin intermediul LAN cu cablu de Ethernet, fie prin USB 3.0 de superviteza. In plus, noul transmitator wireless pentru fisiere WFT-E8 suporta si standardul de mare viteza 802.11ac (banda de 5 GHz).

Cel putin pentru piata SUA, pretul de kit-body este de 5.999 dolari.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă