Finanțe Stiri

EVERGENT Investments, fostul SIF Moldova, raportează profituri de 116,5 mil. lei în primul semestru

20 iul. 2021 < 1 min

EVERGENT Investments, fostul SIF Moldova, raportează profituri de 116,5 mil. lei în primul semestru

Reading Time: < 1 minut

EVERGENT Investments a raportat un rezultat net de 116,5 milioane de lei în semestrul I, cu 58% mai mare față de valoarea bugetată pentru anul 2021.

Rezultatul net este compus din profitul net de 48,9 milioane lei, de 3 ori mai mare față de valoarea bugetată, și câștigul net din vânzarea activelor financiare în valoare de 67,6 milioane lei.

Valoarea totală a activelor EVERGENT Investments este de 2,4 miliarde lei și capitalizarea de 1,34 miliarde lei. Nivelul investițiilor în valori mobiliare a atins 59 milioane de lei, astfel compania continuă strategia de creștere a performanței portofoliului listat.

“Performanța financiară de 116,5 milioane lei înregistrată în primul semestru al anului 2021 evidențiază forța companiei noastre și capacitatea modelului nostru de business de a genera valoare. Depășirea cu 58% a valorii bugetate este rezultatul strategiei investiționale performante demonstrând evoluția companiei.”

Claudiu Doroș, Președinte Director general EVERGENT Investments

SIF Moldova a devenit EVERGENT Investments în luna martie a acestui an. Fondul de Investiții Alternative are o experiență de peste 30 de ani în piața românească de capital. Compania este listată la Bursa de Valori București sub simbolul EVER.

Din valoarea totală de 2,4 miliarde de lei a activelor administrate, portofoliul de acțiuni cotate deține ponderea principală de 66,8%, în timp ce ponderea acțiunilor necotate este de 8,6%. Principalele sectoare din structura portofoliului, raportat la valoarea totală a activelor, sunt: financiar-bancar 45,1%, energetic 11,4%, industria prelucratoare 7,3% și imobiliare 6%.

EVERGENT Investments are 37 angajați la nivel național, iar la nivel de Grup 185 de angajați. Conducerea executivă este formată din dl. Claudiu DOROȘ în calitate de Presedinte Director general și dl. Cătălin IANCU în calitate de Director general adjunct.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: