Stiri Tech

Explicația Google pentru problemele pe care le-au avut telefoanele cu Android săptămâna trecută

21 apr. 2021 < 1 min

Explicația Google pentru problemele pe care le-au avut telefoanele cu Android săptămâna trecută

Reading Time: < 1 minut

Google a avut probleme pe telefoanele Android, în ultima perioadă, din cauza unui update al unei aplicații esențiale pentru sistemul de operare. Aplicația WebWiew, compoentă a sistemului de operare, este responsabilă pentru faptul că multe aplicații de pe telefoanele utilizatorilor nu au funcționat.

Practic, Google a actualizat automat – prin sistemul lor de actualizări automate – aplicația WebWiew, iar în urma acestei actualizări, mai multe aplicații instalate pe telefoanele Android, printre care Gmail, Google Pay, dar și alte aplicații de banking nu au mai funcționat.

Problema a fost una majoră și i-a făcut pe cei de la Google să genereze actualizări și pentru alte aplicații, cum ar fi Chrome și WebWiew, pentru a putea face ca telefoanele utilizatorilor să fie funcționale.

Așa cum îi spune și numele, WebWiew este răspunzătoare pentru modulele de integrare dintre diferite aplicații și sistemul de operare. Cu alte cuvinte, aplicațiile de genul banking sau chiar cele de mail au nevoie de această aplicație ca să afișeze corect informația. Altfel se blochează.

Aceste probleme au generat frustrare pentru utilizatori care nu au mai putut folosi telefoanele așa cum erau obișnuiți.

Pentru a preveni astfel de probleme, Google a dezvoltat un mecanism prin care aplicația dacă are un update care nu funcționează, să revină în mod automat, la o versiune care este considerată stabilă pentru utilizator.
Pe lângă aceasta, Google vrea să aducă îmbunătățiri ale vitezelor cu care actualizează aplicațiile de tip WebWiew dar și ale altor aplicații esențiale ale ecosistemului Android.

Photo 216670714 © Dmitrii AnikinDreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: