Stiri Tech

Facebook pregătește noi modificări. Cine va vedea schimbările

24 feb. 2021 2 min

Facebook pregătește noi modificări. Cine va vedea schimbările

Reading Time: 2 minute

Gigantul social media Facebook a anunţat că pregăteşte noi instrumente pentru a preveni abuzurile asupra minorilor.

„Utilizarea aplicaţiilor noastre pentru comiterea de abuzuri împotriva copiilor este oribilă şi inacceptabilă”, a scris pe blogul companiei Antigone Davis, directoare în cadrul Facebook pentru aspectele legate de siguranță.

Facebook va împiedica conținutul dăunător

Compania a indicat că lucrează la dezvoltarea de instrumente şi politici menite să împiedice distribuirea în reţea de conţinuturi care pun copii în postura de victime, două astfel de instrumente fiind în faza de „testare” – unul care are în vedere căutarea cu scop potenţial rău intenţionat de astfel de conţinuturi şi un altul care vizează distribuirea fără rele intenţii a conţinuturilor de acest fel, scrie Agerpres.

La căutarea pe Facebook de termeni asociaţi cu exploatarea copiilor, apare un mesaj tip pop-up de avertizare asupra consecinţelor vizionării de astfel de materiale şi care prezintă totodată modalităţi de a obţine asistenţă din partea unor organizaţii anti-abuzuri.

Pe lângă eliminarea conținuturilor nocive, astfel de postări vor fi de asemenea raportate Centrului naţional pentru copii dispăruţi şi exploataţi (NCMEC).

Alertă de securitate pe Facebook

Al doilea instrument, vizând oprirea partajării de conținut ce reprezintă abuzuri împotriva minorilor, constă într-o alertă de securitate care avertizează asupra consecințelor distribuirii de astfel de materiale.

Compania urmăreşte în acelaşi timp să elimine profilurile, paginile, grupurile de pe Facebook, precum şi conturile de Instagram dedicate distribuirii de imagini cu copii care prezintă ipostaze, hashtaguri sau comentarii cu semne „nepotrivite” de afecţiune.

„În cadrul acestei noi politici, chiar dacă imaginile în sine nu încalcă regulile companiei, textul însoţitor ne poate ajuta să stabilim dacă un conţinut care implică minori are o tentă sexuală inadecvată şi dacă profilul, pagina, grupul sau contul asociate trebuie eliminate”, a menţionat Davis

Facebook Dating s-a lansat în România

Ce caută copiii pe internet, înainte de Crăciun

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: