Digital Stiri Tech

Facebook îți permite acum să alegi cine poate comenta la postările publice

2 apr. 2021 3 min

Facebook îți permite acum să alegi cine poate comenta la postările publice

Reading Time: 3 minute

Facebook anunță lansarea unui nou instrument pentru moderarea comentariilor, care permite utilizatorilor să controleze mai ușor ceea ce se distribuie în News Feed.

De asemenea, rețeaua socială extinde funcția „De ce văd asta?” la postările sugerate în News Feed și detaliază alte funcții de control lansate recent, inclusiv Cele mai recente și Favorite.

Cum controlezi cine poate comenta la postările publice

Astfel, Facebook îți permite să controlezi audiența care poate să comenteze la o anumită postare publică, alegând dintr-un meniu cu opțiuni precum „Oricine poate vedea postarea” sau „Doar persoanele și Paginile pe care le etichetezi”.

Facebook-comentarii-administrare

Prin ajustarea audienței care poate să adauge comentarii, poți să controlezi mai bine cum dorești să înceapă conversațiile din jurul postărilor publice și să limitezi interacțiunile nedorite.

Și persoanele publice, creatorii de conținut sau branduri pot să aleagă să limiteze audiența care poate să comenteze la postările publice.

„Acest instrument nou este cel mai recent exemplu de modalitate prin care te ajutăm să controlezi și să selectezi conținutul din News Feed pentru a reflecta mai bine cine ești, pe măsură ce interesele și prioritățile tale se schimbă. De asemenea, vrem să continuăm să te ajutăm să înțelegi de ce vezi un anumit tip de conținut în News Feed”, se arată într-un comunicat Facebook

Mai mult control în News Feed

Facebook-favorite

În octombrie, Facebook a lansat secțiunea Favorite, prin care poți să controlezi și să prioritizezi postările prietenilor și Paginilor care te interesează cel mai mult în News Feed. Poți selecta până la 30 de prieteni și Pagini pentru a-i include în Favorite, iar postările lor vor fi poziționate mai sus în News Feed și pot fi vizualizate, de asemenea, ca un filtru separat.

Cei care folosesc frecvent Favorite pot accesa instrumentul în bara filtrului pentru Flux, un nou meniu din partea superioară a secțiunii News Feed.

Bara filtrului pentru Flux oferă acces și la opțiunea „Cele mai recente”, simplificând trecerea de la ordonarea postărilor din News Feed pe bază de algoritmi la un flux în ordine cronologică, în care cele mai recente postări apar primele.

În curând, utilizatorii de Android vor putea să acceseze bara filtrului pentru Flux când derulează în sus în Noutăți. În următoarele săptămâni, aceeași funcționalitate va fi testată și în aplicația pentru iOS. Indiferent de cât de des le folosești, vei găsi opțiunile Cele mai recente și Favorite în meniul Scurtături.

Ce postări recomandate vezi în News Feed

Facebook plasează în News Feed postări de la Paginile și grupurile pe care nu le urmărești, dar care s-ar putea să te intereseze. În principal, aceste recomandări de postări se bazează pe factori precum interacțiunile cu postările, subiectele asociate și locația.

Acum, Facebook oferă mai multe detalii în privința conținutului pe care îl recomandă în News Feed și extinde secțiunea „De ce văd asta?”. Asta înseamnă că poți să selectezi postări de la prietenii, Paginile și grupurile pe care le urmărești, precum și postările sugerate și să afli mai multe despre motivele pentru care acestea îți apar în News Feed.

Există mai mulți factori care influențează postările recomandate în News Feed, cum ar fi:

  • Interacțiunile similare: o postare îți poate fi recomandată dacă alte persoane care au interacționat cu aceasta au interacționat și cu același grup, aceeași Pagină sau postare cu care ai interacționat și tu;
  • Subiecte similare: dacă ai interacționat recent cu un anumit subiect pe Facebook, este posibil să îți recomandăm postări legate de subiectul respectiv. De exemplu, dacă ai apreciat sau ai comentat o postare de pe o Pagină despre baschet, s-ar putea ca Facebook să îți sugereze alte postări despre baschet.
  • Locație: este posibil să ți se recomande o postare în funcție de locul în care te afli și de persoanele din apropierea ta cu care interacționezi pe Facebook.

Pentru a actualiza ceea ce vrei să vezi și cum vrei să distribui conținutul în News Feed, poți accesa preferințele pentru News Feed și setările de confidențialitate din aplicație, pe care să le ajustezi cum dorești.

Foto: 193375663 © Dimarik16Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: