BizRemote by certSIGN Stiri

Fără măsuri de protecție a angajaților, reîntoarcerea la muncă ar aduce un nou val COVID-19

apr. 28, 2020 < 1 min

Fără măsuri de protecție a angajaților, reîntoarcerea la muncă ar aduce un nou val COVID-19

Reading Time: < 1 minut

Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM) avertizează că fără măsuri adecvate de protecție, odată cu revenirea angajaţilor la locurile de muncă în urma diminuării pandemiei, ar putea apărea un nou val de COVID – 19.

Organizaţia a cerut într-un comunicat „să se garanteze securitatea angajaţilor ce revin la locul de muncă”, pentru a evita un recul al infectărilor.

„Doar prin aplicarea măsurilor de securitate şi sănătate la locul de muncă putem garanta viaţa angajaţilor, a familiilor acestora şi a comunităţii în ansamblu şi să asigurăm continuitatea în muncă şi supravieţuirea în plan economic”, a avertizat directorul general al OIM, Guy Ryder.

OIM îndeamnă angajatorii să aplice, înainte de revenirea la lucru a salariaţilor, măsuri de evaluare a riscurilor şi să verifice dacă sunt îndeplinite criteriile în materie de securitate şi sănătate.

Măsurile vor depinde de fiecare sector de activitate, dar OIM a menţionat, printre altele, instruirea angajaţilor pentru practici de muncă sigure şi sănătoase, furnizarea, gratuit, dacă va fi cazul, de măşti şi alte echipamente de protecţie personală.

„Pe măsură se statele relaxează măsurile de izolare, este necesar să investim în sănătate şi siguranţa locurilor de muncă, printr-un dialog activ între angajaţi şi angajatori”, a spus directorul Departamentului de guvernanţă al organizaţiei, Vera Paquete-Perdigao.

De asemenea, OIM a sugerat măsuri pentru distanţarea fizică a angajaţilor, clienţilor şi vizitatorilor, o ventilaţie mai bună la locul de muncă, curăţarea periodică a suprafeţelor şi instalaţii adecvate pentru spălatul pe mâini.

„În această fază de revenire la locurile de muncă trebuie să ne reamintim că riscul de transmitere continuă să fie ridicat, în special în prima linie de combatere a coronavirusului (medici, infirmiere etc)”, a subliniat Paquete-Perdigao.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: