Stiri Management

IT – industria care investește cel mai mult în pregătirea angajaților

22 dec. 2016 2 min

IT – industria care investește cel mai mult în pregătirea angajaților

Reading Time: 2 minute

Segmentul de training se va înregistra o creștere între 30 și 50%, în 2017, iar programele preferate vor fi programele de leadership și project management, pentru middle management, potrivit estimărilor Creative&Bright . Totodată, modulele de training online asistat vor avea un impact semnificativ față de anii anteriori. 

În 2016, companiile care au investit în training fac parte din industrii cheie –  IT&C, Financial & Banking, Servicii sau Pharma, și au cifre de afaceri de cel puțin 500,000 de euro. Bugetul de training este direcționat către programele de training stabilite prin analiza nevoilor companiei, corelate cu strategia de business.

Conform datelor companiei, industriile care investesc cel mai puțin în pregătirea angajaților sunt industriile auto și HoReCa.

„Principalele provocări întâlnite sunt legate de buget și de corelarea programelor de instruire cu nevoile reale ale organizației. Din acest motiv, noi consiliem clienții pentru identificarea celor mai potrivite programe de training și le oferim posibilitatea să achiziționeze pachete mari de pregătire pentru angajați, pentru a optimiza costurile. Companiile încep să înțeleagă că valoarea crescută a unui program de training consistent stă în personalizarea programului, în nivelul de pregătire și experiență a trainer-ului, precum și în serviciile de logistică sau de follow up, și preferă să investească mai mult, pentru servicii mai bune”, declară Dana Tudor Tănase, director general Creative&Bright.

În 2016, cele mai căutate programe Creative&Bright au fost Analiza de business, Negociere și Influențare, Project Management și Agile.

În ceea ce privește impactul tehnologiei în segmentul de training, Dana Tudor afirmă: „tehnologia avansează cu pași repezi, iar online-ul este o resursă importantă în piața de training. Cu toate astea, provocarea cea mai mare este să învățăm companiile că, pentru a fi eficiente, programele de training trebuie să îmbine diferite metode și canale de predare, precum trainingul în sală cu trainingul online. Din anul 2017 și noi vom fi prezenți foarte mult în online, pe programe de inducție și anumite tipuri de training, ramânând să ne concentrăm în sală pe situații concrete din companii, consultanță, coaching de grup, facilitare de sedințe, procese etc”.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: