Stiri

FIA Imobiliar BT Property intră pe piața de retail

15 mai 2024 < 1 min

FIA Imobiliar BT Property intră pe piața de retail

Reading Time: < 1 minut

Fondul Imobiliar de Investiții Alternative BT Property a achiziționat Funshop Park Turda (Cluj) de la grupul polonez Scallier. Tranzacția marchează intrarea fondului pe piața de retail, unde are ca obiectiv extinderea. Funshop Park Turda, parc de retail, are peste 9.000 mp suprafață închiriabilă și clădiri certificate BREEAM, după standarde internaționale.

FIA Imobiliar BT Property, administrat de BT Asset Management SAI SA, companie a Grupului Financiar Banca Transilvania, este destinat investitorilor profesionali și este constituit pe perioadă nedeterminată. Fondul a fost lansat în anul 2022 și are în prezent active de 32 de milioane de euro. Portofoliul său cuprinde imobile premium din România, cu o suprafață închiriabilă de peste 40.000 mp. Este primul fond de investiții alternative specializat în investiții imobiliare, autorizat în România de către Autoritatea de Supraveghere Financiară.

BT Asset Management SAI SA este unul dintre liderii pieței românești de administrare a investițiilor și face parte din Grupul Financiar Banca Transilvania. Compania gestionează 17 fonduri de investiții, cu plasamente într-un spectru larg de instrumente financiare, inclusiv investiții imobiliare. Activitatea de administrare a activelor a început în 2005, cu 500 de clienți, și a ajuns la peste 175.000 de clienți și aproximativ 5,1 miliarde de lei active în administrare.

Array

Articole pe aceeași temă: