Creativitate Lifestyle Stiri

Filmul documentar “colectiv” a fost selectat în competiția Sundance

5 dec. 2019 < 1 min

Filmul documentar “colectiv” a fost selectat în competiția Sundance

Reading Time: < 1 minut

Filmul “colectiv”, realizat de Alexander Nanau, a fost selectat la Festivalul de Film Sundance, după succesul premierelor de la Veneția și Toronto. Este singurul film documentar care va fi proiectat în secțiunea “Spotlight” a festivalului, un tribut pentru titlurile de excepție care au avut premiera mondială cu un an în urmă.

“colectiv”este un documentar observațional despre evenimentele din primul an de la tragedia din clubul Colectiv iar lansarea în cinematografele din România, urmată de premiera pe HBO și HBO GO, va avea loc în primăvara lui 2020. Festivalul de Film Sundance se va desfășura în perioada 23 ianuarie- 2 februarie 2020.

Filmul urmărește povestea anului 2016, reliefând un nivel al corpuției extrem de ridicat, chiar în centrul sistemului medical românesc. În încercarea de a afla adevărul, “colectiv” conturează relația autorităților cu jurnaliștii, fiind cu adevărat ancorat în vremurile în care trăim.

Produs de Alexander Nanau Production în coproducție cu HBO Europe și Samsa Film Luxembourg, “colectiv” a avut premiera mondială în selecția oficială -în afara competiției la Festivalul Internațional de Film de la Veneția 2019, a fost proiectat la Festivalul Internațional de Film de la Toronto și a primit premiul pentru Cel mai bun film documentar în Competiția Internațională la a cincisprezecea ediție a Festivalului de Film de la Zurich și va fi distribuit în cinematografele din țară de către Bad Unicorn.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: