Antreprenori by eMAG Stiri

Finala Chivas The Venture: cum a fost la Acceleratorul de Business?

23 mart. 2017 3 min

Finala Chivas The Venture: cum a fost la Acceleratorul de Business?

Reading Time: 3 minute

Khaled al Mezayen, co-fondator SOWAT și câștigătorul Chivas The Venture în România, a participat la Acceleratorul de Business The Venture de la Londra, în cadrul finalei globale a competiției pentru antreprenoriat cu impact social.

Timp de 5 zile, Khaled a făcut cunoștință cu ceilalți antreprenori din competiție, a lucrat împreună cu ei în echipe și a dobândit noi cunoștințe de antreprenoriat cu impact social. Acceleratorul a avut rolul de a-i pregăti pe cei 30 de antreprenori pentru pitch-ul pe care fiecare dintre ei îl va susține în fața juriului la finala competiției de la Los Angeles, în luna iulie.

”Mă simt pregătit pentru pitch-ul final și abia aștept să pun în practică lucrurile descoperite aici”, a declarat Khaled al Mezayen la finalul Acceleratorului. 

Totodată, săptămâna petrecută la Londra  a oferit antreprenorilor din finala Chivas The Venture șansa de a se cunoaște și de împărtăși idei, pentru a-și extinde business-urile pe pe noi piețe, la nivel global. Programul și tematica workshop-urilor din cadrul Acceleratorului au fost dezvoltate de Chivas The Venture în parteneriat cu Centrul Skoll pentru Antreprenoriat Social de la Universitatea Oxford.

Cele mai interesante momenta la care Khaled a luat parte în cadrul Acceleratorului

Prelegerea susținută de profesorul Thomas Hellman despre modelul pentru afaceri The Matrix Canvas. Acest model poate fi utilizat de antreprenori pentru o mai bună înțelegere a conceptului de business al unei afaceri, a industriei în care aceasta activează, a strategiei organizaționale și a factorilor cheie, interni și externi, care influențează organizația și succesul ei. 

Dezbaterea ”Make society great again”, care i-a reunit într-un panel de discuții pe Richard Reed (co-fondator Innocent Drinks), Karen Lynch (CEO Belu) și Kresse Wesling (fondator Elvis and Kresse). Panelul a punctat subiecte legate de haosul politic de la nivel mondial și a subliniat cum antreprenoriatul cu impact social poate ajuta societatea să depășească pragul critic în care se află, pentru regăsirea echilbrului și pentru revenirea la o lume mai bună.

Chivas Whisky Lab, când antreprenorii sociali au pășit în lumea fascinantă a whisky blending-ului. A fost o experiență care a pus în lumină asemănarea dintre abilitatea de a obține un blend perfect de whisky cu cea de a identifica și de a aduce împreună factorii potriviți pentru construirea unei afaceri de success. 

Sesiunea one-to-one de o oră, cu un coach specializat în pitching, care l-a ajutat pe Khaled să-și îmbunătățească discursul pregătit pentru marea finală Chivas The Venture din iulie, de la Los Angeles.

Workshop-ul în care a fost provocat să gândească și să acționeze precum un ivestitor. Tot atunci, Khaled a avut ocazia să cunoască doi investitori londonezi, care le-au povestit finaliștilor Chivas The Venture care sunt elementele cheie pe care le caută la o afacere în care plănuiesc să investească.

Serile informale și sesiunile de networking, în care a cunoscut profesori de la Oxford, alți antreprenori cu business-uri sociale, experți în domeniu, dar și echipa globală din spatele proiectului Chivas The Venture.

Experiența Chivas The Venture continuă pentru Khaled și ceilalți 29 de antreprenori sociali cu Etapa de Vot Public. Timp de 5 săptămâni, între 1 mai și  4 iunie 2017, publicul este cel care decide prin vot proporția în care va fi distribuită finanțarea totală de 250 000$, oferită în această etapă a competiției.

La finalul fiecărei săptămâni, 50000$ se împart între start-up-uri în funcție de numărul de voturi acumulat timp de 7 zile, pe www.theventure.com. Susținătorii SOWAT pot vota acordând un singur vot săptămânal. Fiecare vot înseamnă o șansa în plus pentru SOWAT de a primi o parte cât mai mare din finanțarea oferită de Chivas The Venture.

Competiția globală se încheie în iulie 2017, odată cu marea finală de la Los Angeles, în cadrul căreia Khaled și ceilalți finaliști vor avea la dispoziție doar 5 minute pentru a-și susține pitch-ul în fața juriului Chivas The Venture.

Competiția Chivas The Venture se află la a doua ediție în România.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: