Antreprenori by eMAG Stiri Tech

Finanțare de 7 milioane dolari pentru un start up românesc

6 ian. 2020 2 min

Finanțare de 7 milioane dolari pentru un start up românesc

Reading Time: 2 minute

Start-up-ul românesc de securitate cibernetică Typing DNA primește o investiție totală de 7 milioane dolari din partea GapMinder, printr-o nouă rundă de tip Serie A, în vederea îmbunătățirii adopției “typing biometrics” la nivel mondial.

GapMinder investește 1,2 milioane de dolari în această nouă rundă, dupa ce în noiembrie 2018 TypingDNA a mai obținut o finanțare de 1,5 milioane dolari într-o rundă de tip Seed, condusă de fondul GapMinder Ventures.

TypingDNA dezvoltă algoritmi și tehnologii proprii de inteligență artificială pentru autentificarea utilizatorilor, fiind capabil să recunoască încercările ulterioare ale unui anumit utilizator prin potrivirea lor cu contul cunoscut. Această tehnologie, “typing biometrics”, permite aplicațiilor să identifice și să autentifice utilizatorii printr-o modalitate mai sigură decât formele tradiționale de autentificare secundară sau multifactor.

“TypingDNA reprezintă o revoluție în zona de autentificare. Tehnologia sa proprietară de ultimă generație permite autentificarea de tip 2FA sau multifactor bazat pe typing biometrics într-un mod extrem de sigur și fără compromisuri. Și toate acestea într-un mod necostisitor și interacționând ușor cu sistemele sau aplicațiile existente. Produsul lor mobil lansat recent este unic pe piață si este complementar cu API-ul TypingDNA existent. Suntem foarte încrezători în viziunea echipei TypingDNA și în evoluția lor, și suntem confortabili să susținem în continuare hiper-dezvoltarea lor la nivel internațional, dincolo și de nivelul actual al celor 8.5 milioane USD pe care TypingDNA le-a ridicat în rundele Seed și Series A”, a declarat Dan Mihaescu, partener fondator, GapMinder.

Start-up-ul intenționează să folosească fondurile în vederea extinderii rețelei de suport pentru dezvoltatori și pentru a oferi mai multe instrumente pentru a-și integra API-ul cu platformele existente de dezvoltare a site-urilor web.

API-ul de autentificare TypingDNA acceptă un format open source, permițând integrarea în orice aplicație desktop sau mobilă. Dezvoltatorii pot implementa API-ul TypingDNA ca o opțiune pasivă de autentificare 2FA, o metodă de recuperare a parolelor. TypingDNA a lansat de curând și un SDK pentru dezvoltatorii de mobil, reaîn concordanță cu cele mai recente versiuni de aplicații iOS și Android.

Procesul de investiție a fost condus de Gradient Ventures, fondul de investiții specializat în inteligență artificială al lui Google, cu participarea GapMinder Ventures și Techstars Ventures.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: