Dezautentificare

Antreprenori by eMAG Finanțe Tech

FintechOS primește o investiție serie B de 60 mil. $, pentru a-și accelera expansiunea globală

20 apr. 2021 3 min

FintechOS primește o investiție serie B de 60 mil. $, pentru a-și accelera expansiunea globală

Reading Time: 3 minute

FintechOS, furnizor global de tehnologie pentru bănci, companii de asigurări și alte instituții financiare, a anunțat atragerea unei investiții de 60 de milioane de dolari.

Runda de finanțare Serie B a fost condusă de Draper Esprit, unul dintre cele mai active fonduri de venture capital din Europa, cu investiții în companii de tehnologie precum Revolut, Thought Machine, UiPath, Form3 și ICEYE.

Investitorii existenți, Earlybird Digital East, Gapminder Ventures, LAUNCHub Ventures, și OTB Ventures au participat de asemenea la această rundă. Alți investitori vor fi anunțați la o dată ulterioară.

Finanțare pentru extinderea globală

Fondurile vor fi utilizate în principal pentru a întări poziția companiei în Europa și în Marea Britanie, și pentru a susține expansiunea globală, principalele piețe vizate fiind Asia-Pacific, Orientul Mijlociu, Africa și America de Nord.

FintechOS are în plan să deschidă sedii în SUA, Dubai și Singapore, și să-și crească numărul de angajați cu 40%, recrutând în perioada următoare 120 de persoane cu experiență solidă în bănci, asigurări, tehnologie și securitatea datelor.

Sergiu Neguț-FintechOS
Sergiu Neguț, co-Fondator, Director Financiar & Director de operațiuni FintechOS

„Este unul dintre mulți pași pe care îi aștept din partea unor companii din România cu proprietate intelectuală construită aici, ca să joace în liga globală”

Sergiu Neguț, co-Fondator, Director Financiar & Director de operațiuni FintechOS

În ce privește tehnologia FintechOS, planul companiei este să o perfecționeze și să extindă abordarea low-code pentru a le permite profesioniștilor din domeniul financiar să construiască și să pună rapid pe piață produse, servicii și soluții inovative, personalizate, robuste – în doar câteva săptămâni.

În locul unor strategii laborioase de transformare digitală, care necesită timp, expertiză tehnologică sofisticată și investiții consistente, FintechOS le oferă instituțiilor financiare posibilitatea să înceapă cu puțin, să gândească la scară mare și să se dezvolte rapid.

“Când am lansat FintechOS în 2017, anticipam că soluțiile existente pentru nevoile de transformare digitală a sectorului financiar vor avea dificultăți în a livra rezultate tangibile. Noi am venit cu o abordare nouă și unică, care permite lansarea de produse și servicii într-un timp foarte scurt, pe toate canalele, într-un mod complet automatizat și personalizat. Evenimentele din ultimul an doar au mărit presiunea asupra industriei de a evolua – și, ca rezultat, vedem o cerere în creștere pentru platformele noastre. Cea mai recentă rundă de investiții ne va ajuta să creștem în ritmul alert de care au nevoie clienții noștri la nivel global.”

Teodor Blidăruș, co-Fondator și CEO al FintechOS

Vinoth Jayakumar, Asociat la Draper Esprit a comentat: “Când i-am cunoscut pe Teo și pe Sergiu, viziunea lor ne-a convins pe loc: o platformă pentru întregul proces, bazată pe date, facilitată cu o infrastructură low-code/no-code. Firmele de servicii financiare actuale au raporturi de cost-venit de până la 90%, deci vedem o nevoie uriașă și în creștere pentru programe de infrastructură care să permită digitalizarea în mod rapid, ușor și cu costuri mai reduse.

Anul trecut, pe fondul crizei induse de pandemia COVID-19, cererea de soluții tehnologice capabile să le asigure băncilor și asigurătorilor continuitatea în business, adaptarea la noua economie digitală și îmbunătățirea experienței de client a crescut vizibil. Cererea pentru soluții FintechOS, nativ construite pentru astfel de nevoi, a atins un vârf în 2020, în special pentru tehnologiile care fac posibile integrarea online, înființarea sucursalelor virtuale și asistența online prin video la distanță și co-navigare.

Obiectivul global al FintechOS este să accelereze rata anuală de creștere a companiei, aceasta fiind de cca 200% în prezent.

“FintechOS vine cu o schimbare de paradigmă – produsele și serviciile lor sunt transformatoare pentru industria serviciilor financiare și, foarte probabil, pentru alte industrii în viitor. Viziunea companiei și tehnologia de ultimă generație ajută băncile și companiile de asigurări să accelereze semnificativ implementarea unor modalități noi și complet automatizate de a furniza propriile servicii clienților lor sau de a interacționa cu angajații și ecosistemele interne. Toate acestea crescând în același timp rentabilitatea investiției și interacționând cu ușurință cu sistemele existente. Fiind primii care au crezut și investit în echipa FintechOS, suntem bucuroși și încrezători să continuăm în această serie B și să vedem că hiper-creșterea lor internațională merge mai departe.”

Dan Mihăescu, partener fondator, GapMinder VC

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: