Lifestyle Stiri

Fitbit lansează Charge 4

1 apr. 2020 4 min

Fitbit lansează Charge 4

Reading Time: 4 minute

Compania Fitbit a lansat astăzi Charge 4, cel mai performant tracker de sănătate și fitness din portofoliu. Gadgetul are o autonomie de șapte zile, este rezistent la apă și va putea fi achiziționat pe piața din România de la jumătatea lunii aprilie la un preț de aproape 150 de euro

Gadgetul beneficiază de cea mai avansată combinație de senzori și funcționalități printre care GPS integrat și Spotify. Noul Charge 4 oferă nenumărate funcționalități smart, are o autobomie de șapte zile și este rezistent la apă și este disponibil la același preț ca predecesorul său, Charge 3.  În plus, noul Charge 4 folosește cea mai nouă inovație Fitbit de monitorizare personalizată a ritmului cardiac: Zonele de Minute Active. Noul calcul al activității fizice se bazează pe analizarea datelor personale despre ritmul cardiac în repaus și vârstă astfel încât fiecare antrenament să fie monitorizat (de la spinning la yoga), iar utilizatorul să își poată atinge un obiectiv de 150 de minute active pe săptămână. Cu Fitbit Charge 4 nu vor mai exista bariere de limbaj pentru utilizatori. Atât produsul, cat si aplicația Fitbit, pot fi accesate în limba română.

De asemenea, în contextul actual, Fitbit le oferă utilizatorilor posibilitatea de a folosi opțiunea Fitbit Premium gratuit, timp de 90 zile. Aceasta conține modele de antrenamente, programe și exerciții ghidate astfel încât utilizatorii să rămână în formă și sănătoși pe termen lung, să doarmă și să mănânce mai bine. Până acum, doar utilizatorii din anumite țări aveau acces la abonamentul Premium cu plată, dar în condițiile actuale majoritatea utilizatorilor vor putea să acceseze această opțiune, direct de pe telefon.

 „Misiunea noastră a fost întotdeauna aceea de a-i ajuta pe oamenii din întreaga lume să fie mai sănătoși. În contextul actual, această misiune a devenit mai importantă decât oricând, deși ne dăm seama cât de greu este să te concentrezi acum pe starea de sănătate și fitness. Atâta timp cât oamenii rămân activi, mănâncă sănătos și dorm suficient își vor diminua stresul și își vor îmbunătăți imunitatea.Venim în întâmpinarea utilizatorilor noștri cu posibilitatea activării gratuite a opțiunii Fitbit Premium, alături de conținut nou care să îi ajute să rămână în formă și sănătoși; în plus, le oferim opțiunea Zonelor de Minute Active, un nou reper de sănătate și fitness care îi va ajuta să facă antrenamente personalizate, de calitate, motivante”, spune James Park, CEO și co-fondator Fitbit. 

Dormi mai bine cu Charge 4

Somnul este foarte important atunci când vine vorba de starea generală de sănătate și creșterea imunității. Tocmai de aceea, Charge 4 te ajută să înțelegi și să îmbunătățești calitatea somnului tău. Opțiunea de alarme smart (Smart Wake), disponibilă până acum doar pentru smartwatch-uri, va fi prezentă în curând și pe Charge 4, astfel încât, prin folosirea inteligenței artificiale, să trezească utilizatorul în momentul optim al ciclului de somn. Acest lucru îl va ajuta să se simtă mai puțin obosit în timpul zilei. De asemenea, Charge 4 te va ajuta să îți îmbunătățești calitatea somnului și prin alte funcționalități: o notă a somnului (Sleep Score) care oferă detalii zilnice despre cum ai dormit, alarme ușor de setat, opțiunea Mod Somn (Sleep Mode).

De asemenea, Charge 4 are integrat și senzorul SpO2 care depistează și arată nivelul oxigenului din sânge și variațiile lui direct în aplicația Fitbit. Graficul variației oxigenului din sânge este un bun indicator al respirației din timpul somnului. 

În plus, Charge 4 vine cu toate funcționalitățile esențiale pe care utilizatorii le-au apreciat de-a lungul timpului la produsele Fitbit: monitorizare automată a exercițiilor SmartTrack, nivelul și scorul Cardio Fitness, număr de etaje urcate, alerte de mișcare, monitorizarea sănătății la femei, monitorizarea alimentelor consumate, a cantității de apă și a greutății, chiar și susținerea a aproape 30 de milioane de utilizatori în întreaga lume, informații gratuite despre activitate fizică și sport, direct în aplicație.

Funcționalități smart

Fitbit Charge 4 vine cu o mulțime de funcționalități smart care să te ajute să fii mai eficient ziua și să rămâi mereu conectat la informațiile care te interesează.

 Acesta este primul tracker Fitbit cu Spotify- Connect & Control, opțiune care te ajută să controlezi de la încheietură melodiile și playlist-urile preferate: poți alege sau schimba muzica, poți închide melodiile care nu îți plac etc. De asemenea, toate tracker-ele Charge 4 oferă opțiunea de plată Fitbit Pay prin care utilizatorii pot plăti în siguranță, fără a avea nevoie de card, la peste 500 de emitenți, retaileri din peste 44 țări, 10 sisteme de tranzit din întreaga lume, inclusiv New York MTA. În același timp, Charge 4 te ajută să nu ratezi nicio alarmă, apel telefonic, mesaj, notificări din agendă și aplicații, să răspunzi rapid la mesaje-text (numai pe Android) sau să oprești orice alarmă folosind opțiunea Nu deranja (Do not Disturb).

Nu în ultimul rând, Charge 4 va fi primul produs Fitbit tradus în limba română. Atât produsul, cât și aplicația vor putea fi accesate în limba română. Pe lângă limba română, se vor lansa și traduceri în limbile poloneză, rusă, portugheză și cehă. Utilizatorii își vor putea alege și seta traducerea dorită direct din aplicația Fitbit.  

Charge 4 va costa €149.95 pentru culorile black, rosewood. Charge 4 Ediție Specială va costa €169.95 și va conține o curea din textil granite reflective/black și o curea clasică black care va fi ușor de purtat la antrenamente / la sală. De asemenea, doritorii îți vor putea achiziționa curele din silicon, textil reciclabil, piele. Toate accesoriile de la Charge 4 sunt compatibile și cu accesoriile de la Charge 3 și se vând separat la prețuri începând de la €29.95.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: