Finanțe Stiri

Fitch confirmă ratingul Garanti Bank

01/03/2019 < 1 min read

Fitch confirmă ratingul Garanti Bank

Reading Time: < 1 minut

Agenția de Evaluare Financiară Fitch Ratings a confirmat ratingul pentru datorii pe termen lung al Garanti Bank România, la BB- (cu perspectivă stabilă), și ratingul de viabilitate la bb-, în pofida incertitudinilor legislative cu impact asupra sectorului bancar și al pieței.

Perspectiva stabilă a datoriilor pe termen lung a Garanti Bank reflectă opinia Fitch că banca este suficient de independentă față de banca mamă. Finanțarea băncii este realizată preponderent din depozitele clienților, iar banca nu este dependentă de finanțarea din partea băncii mamă. Poziția de lichiditate a GBR este adecvată, reflectată de numerar, conturi la banca centrală și alte active lichide, cum ar fi obligațiunile guvernamentale, arată banca, într-un comunicat de presă.

Fitch a subliniat că recenta decizie reflectă soliditatea Garanti Bank, în pofida riscurilor asociate cadrului de operare a sectorului bancar, rezultate dintr-o serie de măsuri legislative deja adoptate sau aflate în stadiu de propunere.

„Am vizat întotdeauna o creștere durabilă și sănătoasă pe piață. Confirmarea Fitch a ratingurilor Garanti Bank ne confirmă soliditatea financiară și capacitatea de a ne derula planurile ambițioase pe termen lung în România”, a declarat Ufuk Tandoğan, CEO Garanti Bank România.

Fitch a confirmat ratingul de viabilitate al băncii menționând că „indicatorii de capital îmbunătățiți ai băncii și profitul operațional (inainte de provizioane) asigură un confort împotriva  potențialului impact semnificativ al unei taxe punitive pe termen scurt și mediu”.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă