fbpx
Finanțe Stiri

Fitch reconfirmă rating-urile BT

10/10/2017

author:

Fitch reconfirmă rating-urile BT

Fitch Ratings reconfirmă ratingul IDR pentru finanțări pe termen lung al Băncii Transilvania (Long-term Issuer Default Rating) la ‘BB’, cu perspectivă stabilă, precum şi nivelul ratingului de viabilitate (VR) al BT, la ‘bb’.

Ratingul de viabilitate al Băncii Transilvania are la bază profitabilitatea generală BT, creşterea băncii fiind susținută de capacitatea internă de a genera capital, arată banca, într-un comunicat de presă.

Acțiunile de rating pentru BT:

– IDR pe termen lung în valută: afirmat la ‘BB’; perspectivă stabilă

– IDR pe termen scurt în valută: afirmat la ‘B’

– Ratingul de viabilitate: afirmat la ‘bb’

– Ratingul de sprijin: afirmat la ‘5’

– Plafonul ratingului de sprijin: afirmat la ‘fără plafon’

În opinia Fitch, eficiența operațională şi cheltuiala redusă cu provizioanele au susținut rezultatele financiare BT. Tot conform Fitch, capitalul de bază este solid, reflectat în indicatorul de adecvare a capitalului la riscuri, de 19,6%, la sfârșitul primului semestru din 2017.

Fitch estimează că rezultatele Băncii Transilvania înainte de provizionare vor fi, în continuare, pe un trend crescător.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea POLITICI DE CONFIDENȚIALITATE