BizRemote by certSIGN

Fonduri suplimentare de 4,9 mld. euro de la Comisia Europeană și BEI pentru lupta contra COVID-19

28 iun. 2020 2 min

Fonduri suplimentare de 4,9 mld. euro de la Comisia Europeană și BEI pentru lupta contra COVID-19

Reading Time: 2 minute

Banca Europeană pentru Investiții (BEI) și Comisia Europeană vor aloca fonduri suplimentare de 4,9 miliarde de euro pentru a ajuta la dezvoltarea și distribuirea echitabilă a vaccinurilor, testelor și tratamentelor pentru noul coronavirus.

Suma face parte dintr-un total de 6,15 miliarde de euro mobilizat în urma summit-ului „Global Goal: Unite for our Future”, organizat de Comisia Europeană și Global Citizen. Banii vor fi folosiți și pentru a asista revenirea economică în cele mai vulnerabile regiuni și comunității la nivel global.

Câți bani dau statele UE pentru lupta contra COVID-19

În acest total de fonduri suplimentare sunt incluse și fonduri de 485 de milioane de euro din partea statelor membre UE. Astfel, prin inițiativa Coronavirus Global Respose lansat pe 4 mai de președintele CE, Ursula von der Leyen, s-au adunat fonduri de 15,9 miliarde de euro.

Din totalul fondurilor de 15,9 miliarde de euro adunate după 4 mai, 11,9 miliarde de euro provind de la statele membre UE, Comisia Europeană și BEI.

La summit-ul „Global Goal: Unite for our Future” au participat reprezentați ai 40 de guverne naționale, scopul fiind asigurarea accesului universal la medicamentele eficiente contra COVID-19, dar și ajutorul pentru reconstrucția comunităților grav afectate de pandemie. Summit-ul a reușit să asigure angajamente pentru o capacitate de producție de peste 250 de milioane de doze de vaccinuri pentru țările cu venituri medii sau scăzute pe cap de locuitor.

„Lumea va scăpa de această pandemie doar după ce vaccinurile, testele și tratamentelor vor fi disponibile și accesibile pentru toți cei care au nevoie de ele. Angajamentele de azi și contribuția europeană ne aduc mai aproape de acest țel global”, a declarat Ursula von der Leyen.

Banca Europeană pentru Investiții alocase deja pe 4 mai fonduri de 2 miliarde de euro pentru finanțarea revenirii economice, întărirea sistemelor de sănătate și implementarea țintelor de dezvoltare sustenabilă în toate țările din afara UE, ca parte a inițiativei Team Europe.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: