Finanțe Stiri

Forgaciu si Badescu, propunerile Miscarii Liberale pentru Primaria Capitalei

7 mart. 2016 3 min

Forgaciu si Badescu, propunerile Miscarii Liberale pentru Primaria Capitalei

Reading Time: 3 minute

Mihaela Forgaciu – recunoscut expert in resurse umane sau Octavian Badescu – fondatorul Sameday Courier – sunt cei mai probabili candidati ai Miscarii Liberale la Primaria Municipiului Bucuresti.

„In opinia noastra, bucurestenii au cel mai mult nevoie la conducerea Primariei de un om care are abilitati manageriale demonstrate, de preferat cu un CV impresionant, de o persoana care a performat in mediul privat, cu o etica si cu o autoritate profesionala indiscutabile si aici mediul de business ofera suficiente exemple relevante. Societatea dovedeste ca are resurse: exista un exemplu la Targu Mures, altul la Craiova, si este incurajator ca din ce in ce mai multi oameni din mediul de business, incluzandu-ma si pe mine, iau in considerare sa isi asume responsabilitati si pe acest plan. Sper sa reusim – si se pare ca o facem – sa atragem si alti oameni de valoare in acest necesar proiect de implicare sociala pana la urma – candidatura pentru structurile administratiei locale”, a declarat Octavian Badescu – coordonatorul organizatiei din Bucuresti a Miscarii Liberale, intr-un comunicat de presa.

„Noua noastra formatiune, fie la nivel individual, fie intr-o coalitie a fortelor politice noi, ar fi onorata sa sustina, cu toate resursele, candidati independenti relevanti in lupta pentru Primaria Capitalei, unde vorbim de administratie, nu de politica. Nume precum Mihaela Forgaciu sau poate Mihai Rohan, Dragos Dinu sau Felix Patrascanu, astfel de exemple de nume cu rezonanta ar putea reprezenta, in opinia mea, o alternativa credibila si extrem de consistenta pentru administrarea Bucurestiului, la nivel de primari sau de consilieri. Cu toate ca, la acest moment, nu sunt luate deciziile, intrucat sunt mai multi factori in discutie, pot spune ca in urmatoarele saptamani vom definitiva toate candidaturile, atat pentru consilii, cat si pentru primariile de sector si ca in prezent exista o doza foarte mare de probabilitate ca un reprezentant cat mai relevant al mediului de afaceri sa fie candidatul sustinut de catre Miscarea Liberala la Primaria Municipiului Bucuresti”, a explicat Octavian Badescu.

„Atat Mihaela Forgaciu cat si Octavian Badescu sau un alt nume reprezentativ provenit din mediul antreprenorial sau managerial ar fi candidaturi foarte ofertante pentru Bucuresti. Sunt convins ca oricare dintre cei doi ar deveni unul dintre cei mai buni primari pe care i-a avut Bucurestiul de-a lungul istoriei si ar candida ca independenti sustinuti de Miscarea Liberala, intrucat calitatea nu este certificata prin carnete de partid”, a declarat presedintele Miscarii Liberale si candidat la Primaria Craiovei, Horatiu Buzatu.

In opinia lui Octavian Badescu, societatea are nevoie de forţe proaspete la nivelul implicarii administrativ-politice. „Este imperios necesar pentru Romania, nu doar pentru Bucuresti, ca anul electoral 2016 sa aduca in prim-plan oameni si formatiuni noi sau o coalitie a fortelor politice noi, alternative de o calitate superioara la actuala clasa politica. In plus, o infrangere in alegeri ar forta vechile partide sa se reformeze si asta nu poate fi decat benefic pentru societatea romaneasca, iar primul semnal vor fi alegerile locale, cu precadere cele din Bucuresti; implicit castigarea lor de catre oameni onesti si competenti este decisiva pentru Romania. Calitatea oamenilor care vor fi alesi in Consiliul General si in consiliile de sector este extrem de importanta si, daca reusim sa contribuim cu oameni logici, constructivi, pregatiti, care stiu sa interpreteze calitatea unui proiect si care nu pot fi cumparati, cred ca si Primarii alesi vor fi nevoiti sa-si ridice stacheta, iar, daca nu o fac, importanta lor va fi oricum atenuata, initiativele pot fi filtrate. Este nevoie sa aducem un val de pragmatism si eficienţa in aceasta arie politico-administrativa care ne impacteaza, totusi, in mare masura”, a adaugat Octavian Badescu.

Partidul Miscarea Liberala propune un nou proiect politic, având la baza reducerea rolului statului ȋn economie si in societate, concomitent cu extinderea libertaţii si responsabilitaţii individuale. De asemenea, Partidul Miscarea Liberala militeaza pentru un stat cu un aparat administrativ mai mic, dar mai puternic, capabil sa-si asume si sa ȋndeplineasca mai bine funcţiile sale esenţiale. Partidul Miscarea Liberala se mai distinge si prin faptul ca este prima formaţiune din Romania care isi asuma ferm o astfel de pozitionare. Presedintele Miscarii Liberale este Horatiu Buzatu, antreprenor si candidat la Primaria Craiovei.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: