fbpx
Companii Stiri

Francois Coste, noul presedinte CCIFER2 min

17/06/2016 2 min read

author:

Francois Coste, noul presedinte CCIFER2 min

Reading Time: 2 minute

Consiliul de administratie al Camerei franceze de comert si industrie din Romania (CCIFER), a ales un nou presedinte – Francois Coste, director general, Groupama Romania. 

In Romania din 2012, Francois Coste are o experienta profesionala de mai bine de 34 de ani caracterizata de o mare mobilitate geografica (Franta, Norvegia, Nigeria, China, Japonia, Statele Unite, Spania, Romania) si a functiilor indeplinite (CFO, Distributie, IT, RH, COO, CEO) in cadrul Michelin, Axa si Groupama. S-a alaturat Consiliului de administratie CCIFER incepand cu 2013, arata CCIFER, intr-un comunicat de presa.

“Le multumesc administratorilor CCIFER pentru increderea lor si vom continua impreuna sa urmam strategia actuala care consta in consolidarea comunitatii de membri si sa propunem o paleta larga de servicii adaptate, precum si reprezentarea intereselor membrilor in dialogul public”, a declarat Coste.

In aceeasi zi, Consiliul de administratie l-a ales pe Richard Perrin, Advisory Partner, KPMG Romania, drept vice-presedinte CCIFER. Richard Perrin este administrator CCIFER din 2008 si de-a lungul timpului a coordonat mai multe proiecte strategice la Camera.

Eric Faidy, presedinte Michelin pentru Europa Centrala si de Sud si-a incheiat dupa 5 ani misiunea in calitate de membru al Consiliului CCIFER, si dupa trei ani in calitate de presedinte al acesteia. “Am vazut cum Camera a castigat vizibilitate si credibilitate in randul membrilor sai, al institutiilor publice romane si franceze, precum si in randul altor asociatii asemanatoare sau media. Le multumesc celor 450 de membri, Consiliului de administratie foarte angajat si echipei operationale, eficace si motivate, pe care o coordoneaza cu mare talent Adrian Record, Directoare executiva CCIFER”, a declarat Faidy. 

CCIFER este activ implicata in dezbaterile publice cu privire la subiecte de maxima importanta pentru comunitatea de afaceri precum modificarea legislatiei muncii, crearea de filiere de invatamant profesionale sau imbunatatirea infrastructurii. In 2015, CCIFER a publicat Cartea Alba a competitivitatii care cuprinde 8 sectoare strategice pentru o Romanie atractiva si competitiva in economia globala. 

CCIFER organizeaza peste 50 de evenimente anual si le ofera membrilor oportunitati de networking si de afaceri. De 5 ani Camera propune un Centru de formare continua si un Incubator de afaceri. In 2016, CCIFER a lansat French Hub – o platforma de antreprenoriat pentru a consilia si oferi orientare proiectelor de antreprenoriat venite de la membri. 

Acest an marcheaza pentru CCIFER 20 de ani de existenta si de angajament in scopul dezvoltarii intreprinderilor si a Romaniei. Camera grupeaza 450 de membri, care reprezinta 15% din PIB -ul Romaniei si mai mult de 135 000 de locuri de munca. 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *