Companii Stiri

FREE NOW primește avizul tehnic permanent pentru ridesharing

10 ian. 2020 2 min

FREE NOW primește avizul tehnic permanent pentru ridesharing

Reading Time: 2 minute

FREE NOW (Clever) a obținut avizul tehnic permanent pentru ridesharing din partea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor. De azi, șoferii pot semna contractul de afiliere la FREE NOW și pot depune toate actele în vederea obținerii autorizației.

Parte a platformei de mobilitate deținută de Daimler și BMW, aplicația de taxi și ridesharing s-a conformat la noua legislație introdusă în România prin OUG nr. 49/2019 privind activitățile de transport alternativ cu autoturism și conducător auto.

“Chiar dacă FREE NOW a intrat recent pe piața din România, am depus toate eforturile pentru asigurarea cât mai rapidă a cadrului de funcționare prevăzut de legislație, la fel cum s-a întâmplat și în cazul Clever. Astfel, cei peste un milion de români care au călătorit numai anul trecut cu FREE NOW și Clever pot folosi în continuare aceleași servicii de taxi și ridesharing cu care s-au obișnuit, fără nicio întrerupere”, a declarat Anca Gherle, Public Affairs Manager, FREE NOW / Clever.

Mai bine de 60% dintre șoferii activi de transport alternativ pe platformele Clever și FREE NOW sunt autorizați conform legii și vor putea prelua comenzi și după 1 februarie, când este termenul limită de obținere a avizelor. Același termen se aplică și șoferilor de transport alternativ care trebuie să obțină o autorizație de funcționare din partea agenției teritoriale a Autorităţii Rutiere Române din judeţul sau municipiul de care aparțin.

“Cei care încă nu au demarat procesul de obținere a autorizației trebuie să facă acest lucru cât mai rapid, obținerea tuturor documentelor putând dura chiar și câteva săptămâni. Ne dorim ca toți șoferii noștri să fie licențiați în termen, așa încât, chiar dacă nu există tarif dinamic atunci când cererea depășește oferta, pasagerii să nu aibă un timp mai mare de așteptare a comenzii”, a mai spus Anca Gherle, Public Affairs Manager, FREE NOW / Clever.

Peste 30.000 de șoferi sunt înregistrați în toată țara pe platformele Clever și FREE NOW, doar anul trecut realizându-se mai bine de 30 de milioane de curse.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: