Lifestyle Stiri

FRF transforma ulita in stadion

28 iul. 2016 2 min

FRF transforma ulita in stadion

Reading Time: 2 minute

Federatia Romana de Fotbal (FRF) lanseaza filmul de prezentare al programului „Transforma Ulita in Stadion”, in cadrul programului ImpreunaSuntem Fotbal, dedicat promovarii fotbalului de tip grassroots.

Proiectul „Transforma Ulita in Stadion” s-a desfasurat in perioada septembrie 2015 – aprilie 2016in 21 de judete din Romania, implicand referentii zonali ai Federatiei Romane de Fotbal. Peste 1000 de elevi din ciclul primar din mai mult de 120 de unitati de invatamant au fost parte a etapei pilot a programului, arata FRF, intr-un comunicat de presa.

Protagonistul filmului este micul fotbalist Ionel Bazoiu (10 ani), unul dintre cei trei castigatori ai programului care au insotit delegatia FRF la Campionatul European de Fotbal din Franta.

Filmul de 4 minute ilustreaza drumul si obstacolele pe care Ionel le parcurge si le depaseste prin talent si determinare. „Ulita” aduce in atentie aspecte care se regasesc in copilaria multor personalitati ale fotbalului:  dorinta de autodepasire, imbinarea activitatilor scolare cu cele sportive, lipsa de posibilitati financiare ale parintilor, lungile antrenamente pe ulita alaturi de tovarasii de joaca. Viata lui Ionel pare a fi ritmata de fotbal. Micul fotbalist renunta la micile placeri ale copilariei pentru a-si cumpara o minge de fotbal, urmareste cu interes meciurile jucatorilor sai preferati si isi exerseaza talentul dribland mingea dupa ore.

„Transforma Ulita in Stadion” este programul FRF dedicat descoperirii noilor talente in randul copiilor din ciclul primar din mediul rural. Referentilor zonali ai Federatiei Romane de Fotbal le-a fost pusa la dispozitie o platforma online de inregistrare si monitorizare a tinerelor talente, pe site-ul www.impreunasuntemfotbal.ro.  Finalitatea programului a constat intr-o competitie dedicata celor mai talentati elevi din clasele I-IV din cele 7 regiuni fotbalistice ale tarii.  Meciul final s-a disputat la Cluj, o comisie formata din Aurel Ticleanu, Miodrag Belodedici si Jean Vladoiu alegand cei 3 castigatori.

Remarcat si incurajat de referentul sau zonal, Cristi Lupu, Ionel a ajuns in faza finala a programului „Transforma Ulita in Stadion”. Alaturi de ceilalti doi castigatori, Ionel a vazut meciul Romania-Elvetia din cadrul EURO 2016 de pe stadionul din Paris. De asemenea, el a fost legitimat la Liceul cu Program Sportiv din Buzau.

Lansat in luna septembrie a anului trecut, proiectul „Impreuna Suntem Fotbal” reprezinta o premiera in sportul si educatia din Romania, propunand implicarea activa in dezvoltarea sanatoasa a romanilor prin fotbal, dezvoltarea copiilor si tinerilor in valorile acestui sport si cresterea numarului de practicanti ai fotbalului in Romania. Incepand cu 2015, au fost demarate primele 4 programe: Olimpiada Nationala a Sportului Scolar – Fotbal si Olimpiada Gimnaziilor – Fotbal, Transforma Ulita in Stadion, Unificat in 7, Campionatul Universitar de Fotbal. Urmatoarea etapa a programului se va desfasura incepand cu septembrie 2016, mai multe informatii vor fi publicate pe platforma dedicata  www.impreunasuntemfotbal.ro.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: