Fructe de trei ori pe zi

Patru din 10 romani consuma fructe de trei ori pe zi si sunt atenti la alimentatia lor, fiind constienti ca obiceiurile alimentare sanatoase se formeaza de la o varsta frageda, iar fructele si legumele au un rol foarte important.

Potrivit unui studiu efectuat de Millward Brown Institute in aprilie 2015, 37% dintre adulti consuma fructe de 2-3 ori pe zi, in timp ce 12% nu consuma fructe mai mult de o data pe zi.

Cei mai multi romani, aproape 94%, consuma fructele in forma lor naturala, intregi, spalate si curatate si doar 4% consuma mousse-uri gata preparate din fructe si legume. Doar 9% dintre adultii romani consuma legume de 4-5 ori pe zi si 37% o singura data pe zi .

Cei care folosesc scuza ca nu au timp sa consume fructe si legume au totusi o solutie la indemana – fructele si legumele sub forma de sucuri 100% si mousse-uri reprezinta o forma convenabila care poate substitui fructele si legumele intregi. Studiul confirma ca romanii sunt constienti de faptul ca dieta lor zilnica nu contine suficiente sucuri 100% (49%) si/sau mousse-uri (53%) .

Studiul face parte din campania “Mousse si suc 100%! Aici sunt vitaminele istete”, finantata de Uniunea Europeana si Republica Polona, precum si din Fondul de promovare a Fructelor si Legumelor oferit de UniuneaNationala a Producatorilor de Suc (Asociatia KUPS).