Lifestyle

Fructe de trei ori pe zi

2 oct. 2015 < 1 min

Fructe de trei ori pe zi

Reading Time: < 1 minut

Patru din 10 romani consuma fructe de trei ori pe zi si sunt atenti la alimentatia lor, fiind constienti ca obiceiurile alimentare sanatoase se formeaza de la o varsta frageda, iar fructele si legumele au un rol foarte important.

Potrivit unui studiu efectuat de Millward Brown Institute in aprilie 2015, 37% dintre adulti consuma fructe de 2-3 ori pe zi, in timp ce 12% nu consuma fructe mai mult de o data pe zi.

Cei mai multi romani, aproape 94%, consuma fructele in forma lor naturala, intregi, spalate si curatate si doar 4% consuma mousse-uri gata preparate din fructe si legume. Doar 9% dintre adultii romani consuma legume de 4-5 ori pe zi si 37% o singura data pe zi .

Cei care folosesc scuza ca nu au timp sa consume fructe si legume au totusi o solutie la indemana – fructele si legumele sub forma de sucuri 100% si mousse-uri reprezinta o forma convenabila care poate substitui fructele si legumele intregi. Studiul confirma ca romanii sunt constienti de faptul ca dieta lor zilnica nu contine suficiente sucuri 100% (49%) si/sau mousse-uri (53%) .

Studiul face parte din campania “Mousse si suc 100%! Aici sunt vitaminele istete”, finantata de Uniunea Europeana si Republica Polona, precum si din Fondul de promovare a Fructelor si Legumelor oferit de UniuneaNationala a Producatorilor de Suc (Asociatia KUPS).

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: