Finanțe Stiri

Fuziunea Banca Transilvania – Volksbank, finalizata

4 ian. 2016 2 min

Fuziunea Banca Transilvania – Volksbank, finalizata

Reading Time: 2 minute

btBanca Transilvania (BT) anunta finalizarea procesului de fuziune cu Volksbank Romania (VBRO), aproximativ 34.000 de clienti Volksbank au beneficiat de reduceri si de beneficii din partea BT.

“La opt luni de la achizitionarea Volksbank Romania avem ocazia sa anuntam incheierea cu succes a integrarii VBRO in structura BT si fuziunea celor doua banci. Acum suntem o singura banca, o singura echipa”, se arata intr-un mesaj semnat de Horia Ciorcila, Presedinte al Consiliul de Administrație BT si Omer Tetik, Director General al BT.

A fost un an plin, in care strategia a fost sa continuam cresterea businessului BT in paralel cu dezvoltarea sinergiilor dintre Banca Transilvania si Volksbank Romania. “Credem ca am reusit, avand in vedere rezultatele. In 2015 banca noastra a ajuns la maturitate din punctul de vedere al resurselor si al capabilitatilor, ceea ce ne-a pregatit pentru achizitionarea Volksbank Romania, pentru integrare si, in cele din urma, pentru fuziune”, arata reprezentantii BT.

Aproximativ 34.000 de clienti Volksbank Romania au beneficiat de reduceri si de beneficii din partea BT, se arata in mesajul BT.

In total, a fost acordata clientilor VBRO o diminuare a datoriei totale de 1,5 miliarde de lei prin oferta care a constat in restituirea comisionului de risc pentru credite indiferent de moneda, prin oferta de discount-uri pentru conversia creditelor in franci elvetieni, respectiv prin diminuarea automata a datoriei totale pentru creditele curente.

“Credem in rolul si in misiunea noastra, ca banca romaneasca, de a sprijini economia locala si antreprenoriatul romanesc si toate eforturile noastre vor fi indreptate in aceasta direcție. Ne propunem sa devenim nu doar mai eficienti, ci si parteneri mai buni pentru clientii nostri”, se arata in mesajul semnat de Horia Ciorcila si Omer Tetik.

2,2 milioane de clienti si 7.300 de angajati

Efortul uman din partea echipelor ambelor banci este remarcabil: de exemplu, in cadrul ofertei CHF au fost organizate 35.000 de intalniri intre clientii VBRO si echipele BT și Volksbank Romania. “Acum avem 2,2 milioane de clienti BT, din care aproximativ 10% provin de la VBRO. Ne-am marit echipa, asa incat din cei 7.300 de angajati, aproape 400 de persoane sunt din echipa Volksbank Romania. Impreuna dorim sa construim cea mai buna banca din Romania in relatia cu clientii nostri”, arata reprezentantii BT.

Horia Ciorcila si Omer Tetik multumesc clientilor Volksbank Romania pentru rabdare, angajatilor VBRO pentru ceea ce au construit pana acum si acționarilor pentru increderea in cel mai curajos proiect BT. De asemenea, conducerea BT multumeste Bancii Nationale a Romaniei, Consiliului Concurentei, consultantilor, avocatilor si notarilor care au participat la realizarea cu succes a fuziunii dintre cele doua banci.

“Ca echipa, ca banca, desi acum avem o alta dimensiune, vom ramane cu picioarele pe pamant si vom fi responsabili si raționali in tot ceea ce facem. Vom fi in continuare indrazneti, inovatori, optimisti, dar in acelasi timp prudenti la provocarile mediului de business, care este volatil si dificil nu doar in Romania, cat si la nivel international”, se mai arata in mesajul semnat de Horia Ciorcila si Omer Tetik.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: