Companii

George Copos investește 25 mil. euro în renovarea hotelului Athenee Palace Hilton

8 mart. 2021 2 min

George Copos investește 25 mil. euro în renovarea hotelului Athenee Palace Hilton

Reading Time: 2 minute

ANA Hotels a demarat o investiție de 25 de milioane de euro în renovarea capitală a Hotelului Athenee Palace Hilton din București.

Investiția provine atât din surse proprii ANA Hotels, cât și dintr-un credit pe care compania l-a contractat de la BRD – Groupe Société Générale.

Athenee Palace are o istorie de 107 ani și este unul dintre simbolurile istorice și arhitecturale ale Bucureștiului. Hotelul a trecut prin 3 renovări majore: prima în 1937, a doua în 1944 și a treia în 1993. Anul acesta, ANA Hotels a început cea de-a patra mare renovare a clădirii-monument, situată între Atheneul Român și Palatul Regal.

George Copos ANA Hotels
George Copos, proprietarul grupului hotelier ANA Hotels

Într-o perioadă în care suntem afectați sever de pandemie, am ales să privim înainte și să ne concentrăm pe viitor. Obiectivul nostru, al celor de la ANA Hotels este ca  Athenee Palace, acest monument-simbol al Micului Paris, să rămână o emblemă pentru Bucureștiul generațiilor ce vin”, declară George Copos, proprietarul grupului hotelier ANA Hotels.

Acesta adaugă că investiția este direcționată către cele mai noi tehnologii în domeniu și acordă o mare atenție eficienței energetice a clădirii și mediului înconjurător.

Athenee Palace Hilton, modernizat în două etape

Proiectul de modernizare a hotelului se derulează în două etape: prima a demarat deja și cuprinde renovarea celor 132 de camere ale Aripii Noi, construită în 1965.

A doua etapă vizează reabilitarea fațadei hotelului și a camerelor din Aripa Veche, construită în 1914. În toată această perioadă, hotelul rămane deschis oferind servicii de cazare in aripa care nu este in curs de reabilitare și in spațiile publice de la parter, restaurantele, terasa și sălile de evenimente, ce sunt accesibile clienților, ele fiind deja renovate anterior.

Proiectul de reabilitare, care presupune reconstrucția „de la roșu”, are un concept realizat de compania de arhitectură „Alexander James International” din Londra, prin proiectanții Richard Morton și Sarah Brooker.

Proiectarea propriu-zisă și implementarea efectivă a conceptului sunt realizate de compania românească Inegal Design, prin arhitecții Radu Grosu și Mihaela Mircea, iar antreprenor general este compania Bog’Art.

Lucrările etapei I vor fi finalizate la sfârșitul lunii mai 2021, iar etapa a doua de renovare va demara după încheierea Festivalului „George Enescu”.

Din 1996, hotelul este operat, pe baza unui contract de management, de grupul internațional ”Hilton Worldwide Holdings Inc”.

Pe lângă Athenee Palace Hilton, ANA Hotels deține si operează hotelurile Crowne Plaza București, trei unități hoteliere la Poiana Brașov – Sport, Bradul și Poiana, și Hotelul Europa din Eforie Nord, cu centrul SPA ANA Aslan Health Spa.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: