Tech

Google cumpara Nest pentru 3,2 mld dolari

14 ian. 2014 < 1 min

Google cumpara Nest pentru 3,2 mld dolari

Reading Time: < 1 minut

Compania americana Google a preluat producatorul de termostate, detectoare de fum, senzori si automatizari pentru locuinte, in schimbul a 3,2 miliarde de dolari. Astfel, gigantul din IT ajunge la cea de-a 13-a preluare a unei companii in ultimele 12 luni.

In 2012, Google cumpara Motorola Mobility pentru 12,5 miliarde de dolari, in incercarea de a deveni un jucator-cheie pe piata produselor hardware, iar decizia de a achizitiona Nest Labs confirma intentiile Google in acest sens.

Dincolo de celebrul motor de cautare google.com , compania e implicata activ in dezvoltarea industriei mobile prin sistemul de operare Android, dar a investit masiv in ultimii ani in robotica si industria auto, si are in plan sa dezvolte un sistem de furnizare a internetului wi-fi in tarile slab dezvoltate.

Aceste planuri ar putea fi conectate indirect pe termen lung cu achizitia Nest Labs, in contextul in care compania cumparata de Google pentru 3,2 miliarde de dolari produce si comercializeaza in principal termostate si detectoare de fum controlabile prin wi-fi. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: