Stiri Tech

Google Maps primește un update important la nivel de detalii cu ajutorul unui nou algoritm de colorare a hărților

aug. 20, 2020 2 min

Google Maps primește un update important la nivel de detalii cu ajutorul unui nou algoritm de colorare a hărților

Reading Time: 2 minute

Google anunță un update major la nivel de grafică în Google Maps, care oferă mai multe detalii hărților, peisaje mai colorate și mai bine evidențiate, pentru a permite utilizatorilor să înțeleagă mai ușor cum arată zona la care se uită.

Actualizarea oferă o privire comprehensibilă asupra detaliilor naturale și este disponibilă în toate cele 220 de țări și teritorii acoperite de Google Maps, adică peste 100 de milioane de kilometri pătrați de teren. Noua grafică a Google Maps va fi vizibilă pentru orice zonă – de la cele metropolitane la cele mai mici sate.

O hartă mai colorată și mai aproape de realitate

Comparație: Islanda în vechea grafică (stânga) și în cea nouă (dreapta). Noua grafică variază intensitatea culorii verde pe suprafața insulei și se remarcă cea mai mare calotă de zăpadă, Vatnajökull, reprezentată pe hartă în alb.

Google Maps are imagini de înaltă fidelitate din satelit pentru 98% din teritoriul locuit al planetei și acum folosește un nou algoritm de colorare a hărților prin care folosește aceste imagini pentru a transpune informațiile din acestea pentru a oferi mai multe detalii dinamice.

Astfel, la explorarea oricărei zone, se pot observa ușor caracteristicile geografiei locului: se pot distinge ușor plajele aride sau deșerturile de râuri, lacuri sau văi. De asemenea, se poate observa din culori cât de bogată este vegetația dintr-o anumită zonă sau calotele de zăpadă din vârful munților.

Cum funcționează această tehnică de colorare a hărții? Computerul analizează și identifică caracteristicile cadrului natural din imaginile din satelit, evidențiind în mod special zonele aride, înghețate, împădurite sau montane. Apoi, fiecărei părți identificate i se atribuie o culoare, de o anumită intensitate. De exemplu, o zonă dens împădurită va fi clasificată cu verde închis, în timp ce o regiune cu arbuști va fi colorată într-un ton de verde mai deschis.

Mai multe informații pe drum

În noua grafică (dreapta) se văd trecerile de pietoni, trotuare și refugii pentru pietoni. De asemenea, se vede forma și lățimea străzii.

Noua grafică nu oferă doar o reprezentare mai bună a detaliilor naturale și o imagine mai clară asupra peisajului, ci și informații mai bune pentru orientare. În curând, Google Maps va oferi informații detaliate la nivelul străzii, care arată forma și lățimea ei la scară.

Utilizatorii vor putea vedea exact unde sunt trotuarele, trecerile și refugiile de pietoni. De asemenea, vor fi disponibile informații pentru accesul persoanelor în scaun cu rotile sau a cărucioarelor. Aceste detalii vor fi disponibile în următoarele luni în Londra, New York și San Francisco, iar pe viitor vor acoperi tot mai multe orașe.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: