Marketing Stiri

Grapefruit organizează WIAD 2019 pe 23 februarie la Iași

19/02/2019 2 min read

Grapefruit organizează WIAD 2019 pe 23 februarie la Iași

Reading Time: 2 minute

Agenția de digital Grapefruit organizează pentru al optulea an consecutiv World Information Architecture Day (WIAD) în România.

WIAD revine la Iași, pe 23 februarie 2019, la Fab Lab. Evenimentul reunește speakeri naționali, care vor putea oferi informații și studii de caz din expertiza lor mai largă, obținută la o scara mai mare, nu doar local. 

WIAD este un eveniment internațional de o zi, dedicat arhitecturii informaționale, organizat în peste 26 de țări, în 62 de locații, sub headline-ul  “Design for difference”, de o comunitate de profesioniști cu un scop comun: acela de a da forma viitoarei arhitecturi informaționale. Reunind experți în domeniu și membri ai departamentelor de digital de la companii de top, UX designeri și specialiști în marketing digital și AI (Artificial Intelligence). WIAD este inițiat de Information Architecture Institute (IAI) din SUA și se desfășoară anual.

La ce se referă ”Design for difference”? La responsabilitatea designerilor de a crea experiențe, servicii, spații noi, sisteme care să interacționeze cu milioane de utilizatori, dar în același timp și să producă un impact în viețile acestora. Un impact pozitiv.

”Diferențe de abilitate și dizabilitate. Diferențe de acces la informație și tehnologie. Diferențe în limbaj și cultură. Diferențe de vârstă, sex sau identitate. Diferențe în experiență. Ca și creatori de arhitectură informațională, noi, designerii, trebuie să ne gândim la consecințele și impactul pe care deciziile luate le noi le au și le vor avea asupra întregii omeniri. Trebuie să reflectam de fiecare dată când luăm decizii importante, dar și să ne bazăm pe o cercetare aprofundată,” a declarat Alecsandru Grigoriu, Lead UX Designer la Grapefruit.

Speakerii WIAD 2019 Iași care se vor concentra pe designul ce face diferența sunt: Raluca Teodorescu – Head of Digital Communication (Enel România ), Marian Hurducaș – Digital Marketer, Founder (Necktie), Roxana Magopeț – Director Marketing & Comunicare (Fan Courier), Incze Zsolt – Sr. UX Designer (Adobe), alături de echipele Grapefruit de design (Alecsandru Grigoriu, Victor Keller, Ion Țurcanu, Andrei Bălănică) și content (Andreea Marinciu).

Cei interesați își pot rezerva un loc în sală, aici

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă