Stiri Tech

Elefant.ro a depășit borna de 20 de milioane de cărți livrate

12 mai 2020 < 1 min

Elefant.ro a depășit borna de 20 de milioane de cărți livrate

Reading Time: < 1 minut

Cu o lună înainte de aniversarea celor 10 ani de existență, Elefant.ro anunță depășirea pragului de 20 de milioane de cărți livrate. Greutatea tuturor cărților livrate de elefant.ro este echivalentă cu greutatea a peste 1.500 de elefanți.

„Cele 20 de milioane de cărți au ajuns la aproape două milioane de români din mii de localități unde accesul la carte este doar online. Ne dorim însă pe viitor ca numărul celor care citesc să fie mai mare pentru că lectura este cea care poate ridica o națiune”, a declarat Adrian Dinu, Director Comercial – Carte la elefant.ro.

Din cele 20 de milioane de cărți vândute de elefant.ro în ultimii zece ani, însumând peste 180.000 de titluri diferite, 36% sunt titluri de ficțiune, 26% sunt cărți pentru copii, 15% cărți practice, inclusiv pentru dezvoltare personală, 6% titluri din categoria Istorie, biografii și memorii.

Peste 100 de autori au vândut mai mult de 20.000 de exemplare și mai mult de 800 au vândut peste 3.000 de exemplare. Pe primele trei poziții în topul autorilor cu cele mai mari vânzări sunt Irina Binder, Jojo Moyes și Agnes Martin-Lugand, iar cea mai vândută carte este „Hoțul de cărți”, de Markus Zusak. Cel mai vândut volum al unui autor român este „Fluturi” (volumul 3), scris de Irina Binder.

În aprilie, magazinul online a lansat soluția Marketplace, prin care atât micile companii cu profil comercial, cât și retailerii mai mari, se pot alătura ca parteneri pentru a beneficia de platforma online și serviciile de logistică ale elefant.ro.

Anul trecut, compania Elefant Online, care administrează elefant.ro, a avut o cifră de afaceri de 36,2 milioane de euro, cu 25% mai mare decât în 2018.

Foto: © Daniil Peshkov | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: