Finanțe Stiri

Grawe intra pe piata asigurarilor auto

18 ian. 2016 2 min

Grawe intra pe piata asigurarilor auto

Reading Time: 2 minute

Grawe Romania a anuntat ca a depus luna trecuta la ASF dosarele de autorizare pe doua clase de asigurare, respectiv CASCO si RCA.

Intrarea asiguratorului pe segmentul auto in cursul anului 2016 se incadreaza in strategia generala la nivelul grupului Grawe de a include asigurarile auto in portofoliul companiilor din grup. In acest moment, societatile din cadrul grupului Grawe active pe piata de asigurari auto sunt cele din Austria, Slovenia, Croatia, Bosnia, Ucraina si Moldova.

”Principalul motiv pentru care am luat decizia sa intram pe piata auto din Romania este acela ca intelegem nevoia clientilor de a lucra cu un asigurator care le poate oferi o gama completa de servicii. Grawe este un brand consacrat ca apartinand unui asigurator de retail si acest aspect nu se va schimba – clientul persoana fizica este in centrul atentiei noastre si stim cu totii cat de importanta este mobilitatea personala in viata romanilor. Ne indreptam si in Romania spre modelul implementatin tari cu traditie in domeniu, unde intre un asigurator corect si clientul sau multumit se dezvolta o relatie de parteneriat pe termen lung”, a declarat Paul Swoboda, Presedintele Directoratului Grawe, intr-un comunicat de presa.

”Pentru business-ul auto, conform strategiei noastre generale, vom ramane un asigurator cu preturi corect dimensionate in functie de acoperire si nu vom aplica o strategie de crestere rapida a cotei de piata – dorim o crestere organica, sanatoasa si profitabila. Cred ca se poate face profit din orice linie de business, cu conditia sa fie bine gestionata. Politica noastra pe termen mediu este aceea de a avea un portofoliu echilibrat pe toate liniile business – viata, proprietati si auto”, completeaza Paul Swoboda.

Dupa finalizarea intregului proces de autorizare pe linia auto, strategia de distributie a acestor noi produse va ingloba canalele de vanzare directa, parteneriatele speciale cu brokeri selectati si utilizarea portofoliului de clienti existent.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: