fbpx
BizRemote Lifestyle

Grecia deschide plajele amenajate2 min

16/05/2020 2 min read

author:

Grecia deschide plajele amenajate2 min

Reading Time: 2 minute

Grecia redeschide astăzi plajele amenajate, însă cu respecratea regulilor de distanțare socială. O decizie așteptată, cu atât mai mult cu cât week-endul acesta sunt anunțate temperaturi de 38-40 de grade celsius.

În ceea ce privește regulile de protecție sanitară, distanța minimă între umbrele trebuie să fie de 4 metri și nu pot fi amplasate mai mult de două șezlonguri sub o umbrelă, excepții se fac doar în cazul familiilor cu copii minori. Nu vor fi admise mai mult de 40 de persoane pe kilometru pătrat, iar administratorii plajelor sunt obligați să înregistreze la intrare numărul de vizitatori.

Răcoritoarele și cafeaua nu pot fi vândute decât îmbuteliate, iar comercializarea băuturilor alcoolice este interzisă.

Sporturile de echipă care prespupun contactul fizic sunt interzise, iar autoritățile recomandă evitarea aglomerației și respectarea regulilor de igienă.

Autorităţile de la Atena estimează că Grecia va putea primi turişti începând cu 1 iulie. Ministerul turismului, Haris Theoharis, a prezentat deja un set de reguli elaborate în colaborare cu Organizaţia Naţională pentru Sănătate Publică, impuse pentru redeschiderea sezonului. Cei care vor să călătorească din străinătate în Grecia trebuie să fi primit înainte cu cel mult 72 de ore un certificat de sănătate care să arate că nu sunt infectați cu coronavirus. Distanțarea fizică nu va fi impusă în avion, pentru ca transportul aerian să fie viabil din punct de vedere economic, precizează autoritățile grecești.

Răzvan Pîrjol, secretarul de stat din cadrul Ministerului Economiei care conduce Direcţia Generală Turism, declara zilele trecute că noua procedură i-a fost transmisă în cadrul unei convorbiri pe care a avut-o cu ministrul Turismului din Grecia şi a subliniat că detaliile procesului nu au fost finalizate.

“S-a discutat că Grecia va cere un atestat, sub orice formă ar fi el, de test, la intrarea în ţară, şi în urma propunerii de protocol pe care o vom primi în următoarele zile vom vedea toate detaliile tehnice legate de retur, carantinare şi aşa mai departe”, a declarat Răzvan Pîrjol, la Digi 24. El a arătat că autoritățile elene urmează să anunțe reglementările privind turismul.

foto: © Vasilis Ververidis | Dreamstime.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *