Companii CSR Stiri Tech

Grohe a investit 40.000 de euro într-un laborator universitar la Cluj

20 iul. 2021 2 min

Grohe a investit 40.000 de euro într-un laborator universitar la Cluj

Reading Time: 2 minute

Grohe, unul dintre cei mai importanți furnizori mondiali de obiecte sanitare a echipat, la Facultatea de Inginerie a Instalaţiilor din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, un laborator de practică. Investiția companiei în acest demers se ridică la 40.000 euro pentru dotarea cu trei bancuri de lucru cu obiecte și instalatii sanitare pentru toți studenții facultății, dar și furnizarea de cursuri de învățare și formare.

Având în vedere deficitul de instalatori calificați din industria sanitară, este mai important ca niciodată să oferim un program atractiv de instruire care să îi ajute pe tinerii studenți din domeniu să își construiască un fundament solid pentru viitoarea carieră. Ne bucurăm că am lansat acest prim proiect împreună cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca prin care vom atinge 100 de studenți anual, însă intenționăm să investim și în alte școli, universități din țară și astfel, să contribuim la pregătirea a tot mai mulți instalatori”, a declarat Mihai Stănuică, Leader, Romania, Bulgaria, N. Macedonia & Moldova, LIXIL EMENA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa).

Module și cursuri de formare

Grohe a dezvoltat un mediu de formare funcțional, cu echipamente moderne, materiale de instruire, sesiuni de training și o examinare scrisă care va stabili noi standarde în industrie. Cei care vor parcurge toate modulele și vor finaliza cursul de formare vor primi o certificare recunoscută internațional, care le va oferi și un avantaj în viitoarea meserie, fiind complementară atestării oferite de instituția de învățământ.

Chiar și după ce studenții și-au finalizat pregătirea , aceștia vor primi asistență – cu plasamente la un viitor loc de muncă sau chiar cu un program de intership la unul dintre partenerii Grohe din industrie.

”Finalizarea laboratorului reflectă și deschiderea pe care o are facultatea/universitatea noastră către latura practică a programelor de studii, care să îi pregătească pe studenți cu adevărat pentru piața muncii. Nu se
poate face învățământ tehnic de calitate fără un parteneriat cu viitorii angajatori şi fără o cooperare strânsă cu companiile de profil prezente în regiune”, a precizat decanul Facultății de Inginerie a Instalaţiilor, Conf.dr.ing. Florin Domnița.

Parteneriate globale

Grohe colaborează deja cu 26 de instituții care oferă instruire în domeniul instalațiilor sanitare în regiunea EMENA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa), iar în următorii doi ani, rețeaua urmează să fie extinsă la peste 50 de școli și colegii tehnice, oferind pregătire pentru mai mult de 5.000 de studenți pe an.

Studenții vor dobândi cunoștințe despre cele mai noi tehnologii și inovații din domeniul instalațiilor sanitare. Acest lucru le va asigura că sunt capabili să instaleze și să facă lucrări de mentenanță pentru gama noastră de produse în continuă dezvoltare, înainte de a se angaja în viitoarele lor cariere din industrie ”, a adăugat
Christopher Penney, șeful școlilor de instalatori LIXIL EMENA.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: