BizRemote by certSIGN

Grupul Digi donează echipamente medicale de peste 1,6 milioane de euro

6 mai 2020 < 1 min

Grupul Digi donează echipamente medicale de peste 1,6 milioane de euro

Reading Time: < 1 minut

Grupul Digi va dona 60 de kituri pentru ventilare mecanică, indispensabile în tratamentul cazurilor critice de COVID-19 aflate la terapie intensivă.

Echipamentele, care includ ventilatoare, infuzomate, injectomate, monitoare, ecografe, care au fost achiziționate de către Digi România direct de la producătorul MindRay și vor ajunge în România în etape, pe parcursul lunilor mai și iunie 2020. Valoarea totală depășește 1,6 milioane de euro.

16 kit-uri vor fi donate instituțiilor medicale din București, la propunerea Ministerului Sănătății și a Primăriei Generale a Municipiului București, câte 10 vor ajunge la municipalitățile din Oradea și Timișoara, câte 8 la municipalitățile din Brașov, Constanța și Craiova.

Punerea la dispoziția municipalităților se va realiza în etape, pe baza programului de livrări comunicat de către furnizor, începând cu perioada estimată 11-15 mai 2020, când vor fi distribuite primele 10 ventilatoare (câte 2 la București și Timișoara, 3 la Oradea, câte unul în Brașov, Constanța și Craiova).

Suplimentar, la sfârșitul lunii aprilie, grupul Digi a finalizat achiziționarea echipamentelor de extracție ARN și RealTime PCR (inclusiv accesoriile) și a 2.000 de kit-uri de testare pentru două laboratoare, în valoare totală de peste 730.000 de lei.

Un laborator și 500 de teste au fost donate Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea la sfârșitul lunii aprilie, iar cel de-al doilea kit și restul testelor vor fi utilizate în cadrul unui parteneriat cu Centrul de Diagnostic și Tratament Provita din București, pentru testarea populației, pe baza nevoilor Ministerului Sănătății.

Pentru protecția clienților și angajaților, grupul Digi a achiziționat în martie și aprilie, sub deviza #amgrijă, echipamente de protecție și dezinfectanți: 700.000 mănuși, 363.000 măști, 15.000 viziere, 8.400 ochelari de protecție, 5.300 recipiente cu dezinfectant, 70.500 recipiente cu alcool sanitar.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: