Stiri

Grupul TeraPlast a depășit cifra de afaceri de 1 miliard de lei în 2020

18 feb. 2021 2 min

Grupul TeraPlast a depășit cifra de afaceri de 1 miliard de lei în 2020

Reading Time: 2 minute

Grupul TeraPlast, cu cele două divizii, de mase plastice și metal, a depășit cifra de afaceri de 1 miliard de lei în 2020. Profitul net s-a dublat în aceeași perioadă, ajungând la 79 milioane de lei.

Divizia de Mase Plastice, care rămâne în componența Grupului TeraPlast, include business-urile Instalații, Reciclare, Granule și Ferestre și uși. Acestora li se vor adăuga în 2021 TeraPlast Folii Biodegradabile și firma Somplast.

Divizia de Mase Plastice a TeraPlast a avut o cifră de afaceri de 396,9 de milioane de lei, în creștere cu 16% comparativ cu anul precedent și a generat EBITDA de 56,5 milioane de lei, cu 56% mai mare decât în 2020, anunță grupul, într-un comunicat de presă.

„Anul 2020 ne-a provocat, și am început încrezători anul 2021, cu baze foarte bune pentru dezvoltarea viitoare a Grupului nostru. Business-ul făcut prin Divizia de Mase Plastice are o marjă EBITDA de 14,2%, cu un grad redus de îndatorare, ceea ce reflectă stabilitatea afacerilor noastre și potențialul de dezvoltare. Investițiile de 157 milioane lei pe care le implementăm vor aduce plus-valoare pentru acționarii noștri. De asemenea, ne propunem să ajungem curând la nivelul rezultatelor din 2019 care includeau și cifrele realizate prin divizia de metal și linia de profile de tâmplărie PVC. Cu acest obiectiv asumat, vom continua să creștem organic și prin fuziuni și achiziții atât pe piețele pe care activăm, cât și pe piețe noi”, a declarat Ioana Birta, director financiar al Grupului TeraPlast. 

Cea mai bună performanță în 2020 a fost realizată de segmentul de Instalații și Reciclare al diviziei de plastic din TeraPlast care a avut o creștere de 66% a EBITDA, ceea ce reprezintă 43 milioane de lei, și o marjă de profitabilitate de 14,7%. Cifra de afaceri a acestui segment a crescut cu 17% în aceeași perioadă până la 291,6 milioane de lei.

Pentru anul 2021, EBITDA bugetată a Grupului TeraPlast este de 89,7 milioane de lei, în creștere cu 57% față de 2020, respectiv o cifră de afaceri de 636,2 milioane de lei, cu 65% mai mare comparativ cu 2020. Bugetul include activitatea liniilor de business: Instalații & Reciclare, Granule, Ferestre și uși, Ambalaje flexibile și Folii Biodegradabile.
„Cu banii încasați din vânzarea diviziei de metal, TeraPlast va face achiziții de companii, cum a procedat în decembrie cu Somplast, va reduce gradul de îndatorare față de bănci și va acorda dividende”, a declarat Alexandru Stânean, director general al Grupului TeraPlast.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: