Guvernul Cîțu are undă verde: PNL, USR-PLUS și UDMR au semnat Acordul de Guvernare

21/12/2020 < 1 min read

author:

Guvernul Cîțu are undă verde: PNL, USR-PLUS și UDMR au semnat Acordul de Guvernare

Reading Time: < 1 minut

Coaliția care va da noul guvern al României a formalizat înțelegerea dintre cele trei formațiuni politice ce o formează, PNL, USR-PLUS și UDMR, prin semnarea luni, 21 decembrie, a Acordului de Guvernare.

Acesta prevede desemnarea lui Florin Cîțu pentru funcția de prim-ministru, Ludovic Orban, președintele PNL, urmând să devină președintele Camerei Deputaților, iar Anca Dragu, din partea USR-Plus, urmează să devină președinta Senatului României.

Anunțul semnării Acordului de Guvernare a fost făcut în comun de către Ludovic Orban, Florin Cîțu, Dan Barna și Dacian Cioloș – liderii Alianței USR-PLUS, și Kelemn Hunor, președintele UDMR.

Înțelegem că prezența scăzută la vot este un semnal de alarmă pentru democrația noastră. Vom acționa pentru a confirma încrederea cetățenilor care ne-au votat și pentru a câștiga încrederea celor care nu au votat că o bună guvernare poate schimba în bine viața oamenilor. Vom fi transparenți, ne vom consulta cu organizațiile societății civile, patronale, profesionale și  sindicale și vom acționa pe baza unor decizii fundamentate. Vom urmări aplicarea principiului subsidiarității, adică luăm deciziile la un nivel cât mai apropiat de cetățeni„, se arată în documentul semnat de liderii coaliției.

Documentul prevede și că formațiunile semnatare se angajează să nu accepte politicieni de la alte formațiuni politice în rândurile proprii, pentru a nu schimba „prin traseism politic, rezultatul votului dat de cetățeni și majoritatea ce decurge din acest pact politic”.

Știre în curs de actualizare

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă