BizRemote by certSIGN

Volkswagen va relua producția în trepte, începând din 20 aprilie

16 apr. 2020 2 min

Volkswagen va relua producția în trepte, începând din 20 aprilie

Reading Time: 2 minute

Cel mai mare producătorul auto al lumii, Volkswagen, a anunțat că va relua producția începând cu 20 aprilie la fabricile din Zwickau (Germania) și Bratislava (Slovacia).

Apoi, din 27 aprilie, concernul german va relua producția la celelalte uzine din Germania, Portugalia, Spania, Rusia și SUA, iar în cursul lunii mai redeschide facilitățile de producție din Africa de Sud, Argentina, Brazilia și Mexic.

„Ca urmare a deciziilor guvernului federal și al autorităților din landurile germane, precum și după relaxarea unor restricții în alte state europene, s-au îndeplinit condițiile pentru reluarea treptată a producției. Volkswagen s-a pregătit intens pentru aceste etap în ultimele trei săptămâni. Pe lângă elaborarea unui catalog exhaustiv de măsuri pentru protecția sănătății angajaților, am reușit și să restabilim lanțurile de aprovizionare”, a declarat Ralf Brandstätter, COO al Volkswagen.

La fabricile companiei din Germania va continua producția cu program redus de lucru, dar numărul angajaților care lucrează în acest sistem va scădea pe măsură ce producția va fi reluată.

Compania a elaborat un plan cu 100 de puncte pentru a asigura siguranța angajaților la locul de muncă. „Prin aceste 100 de măsuri, menținem cât mai scăzut riscul de infecții în cadrul Volkswagen. Acest program va stabili noi standarde în industrie. Dar trebuie să fim realiști, la început aceste noi proceduri vor fi primite cu întrebări și rezerve de către colegii noștri. Nu am mai proiectat, produs și vândut vehicule în aceste condiții până acum”, a spus Bernd Osterloh, președintele sindicatului angajaților Volkswagen din Germania.

Compania are aproximativ 490.000 de angajați în Europa, aceștia reprezentând majoritatea în cadrul forței de muncă globale a companiei, care numără circa 670.000 de angajați.

Divizia de piese de schimb și componente, Volkswagen Group Components, și-a reluat deja producția în uzinele din Brunswick și Kassel pe 6 aprilie, iar pe 14 aprilie la fabricile din Salzgitter, Chemnitz și Hanovra, precum și la uzinele din Polonia.

Volkswagen anunțase pe 19 martie încetarea producției în fabricile sale, în săptămâna respectivă aceeași măsură fiind luată de majoritatea producătorilor auto din Europa. În România, Dacia a anunțat deja reluarea în etape a producției, începând cu 21 aprilie.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: