Interviuri Tech

Henry Tang: 5G deschide o nouă lume

23 oct. 2020 4 min

Henry Tang: 5G deschide o nouă lume

Reading Time: 4 minute

Aflată în primia linie a dezvoltării și implementării tehnologiei 5G în produsele sale, OPPO investește continuu în dispozitive și soluții care vor schimba felul în care colaborăm și facem business. Henry Tang, vicepreședintele Institutului de Cercetare OPPO, ne-a dezvăluit cum se vede viitorul sub semnul 5G.

Care este portofoliul OPPO în ceea ce privește echipamentele 5G?

Anul acesta este anul în care tehnologia 5G începe să devină populară și în care apar tot mai multe aplicări ale acesteia pentru a oferi o experiență îmbunătățită a utilizatorului precum prelungirea ­duratei de viață a bateriei și scenarii multiple de utilizare. Cu toate acestea, în prezent OPPO are smartphone-urile OPPO Reno 5G și OPPO Reno3 Pro 5G și Find X2, iar cele din urmă sunt disponibile și pe piața din România.

Cum abordează compania zona de R&D legată de tehnologiile 5G?

OPPO crede că viitorul constă în fuziunea dintre tehnologiile pe care le avem deja la dispoziție. Rețelele 5G vor contribui la construcția unei infrastructuri ce va permite o experiență integrată a utilizatorilor. Așadar, OPPO a făcut cercetări atât pe cont propriu, prin intermediul echipelor de R&D specializate în 5G, cât și în cadrul unor parteneriate pentru a optimiza și maximiza aplicarea noii tehnologii care va aduce era conectivității mai aproape de consumatori.

Care credeți că este impactul pan­demiei la nivelul dezvoltării ecosistemului 5G, dar și la nivelul nivelului de achiziție din partea potențialilor clienți?

După cum bine știți, pandemia a forțat oamenii din toată lumea să fie în izola­re și a schimbat paradigmele de până acum. An­gajații marilor companii lu­crează încă de la distanță, elevii și studenții participă la cursuri online, iar acest lucru a crescut interesul general față de conectivita­tea sigură și rețele performante. Având în minte filosofie, companiei OPPO care sus­ține accesul tuturor la tehnologiile perfor­mante, deși deocamdată ­gadgeturile compatibile cu rețelele 5G au prețuri medii spre ridicate, lucrăm la dezvolta­rea ­seriilor mai accesibile compatibile cu tehnologia 5G.

Care sunt atuurile OPPO în zona teh­no­logiilor 5G în fața competitorilor?

OPPO este unul dintre liderii globali în domeniul tehnologiei care participă activ la standardizarea tehnologiilor 5G la ni­vel global. OPPO acordă o atenție sporită către rețelele 5G întrucât o consideră viitorul dezvoltării noilor tehnologii. OPPO a fost printre primii care au început să utilizeze și să facă cercetări extensive 5G. Pe parcursul anilor, OPPO a avut câteva realizări impresionante în ceea ce privește stan­dardizarea 5G, dezvoltarea ­produselor compatibile și extinderea scenariilor de aplicabilitate. Astfel, OPPO a devenit primul brand din lume care a lansat produse 5G, iar în timp, OPPO și-a diver­sificat portofoliul de produse 5G pe multiple piețe la nivel global. Mai mult, având ambiția de a dezvolta noi produse și a grăbi stan­dardizarea 5G, OPPO a făcut parteneriate cu alte companii puternice din industrie pentru a explora noi moduri de aplicare 5G pentru utilizatori. În același timp, suntem foarte fericiți că valoarea brevetelor OPPO 5G este recunoscută la nivel internațional motiv pentru care începând din 2018, am dezvoltat parteneriate cu Eric­sson și qualcomm pentru a oferi cele mai performante și avantajoase din punct de vedere tehnologic produse utilizatorilor noștri. Toate brevetele înregistrate contribuie la dezvoltarea unui ecosistem de dispozitive ce facilitează viața de zi cu zi a utilizatorilor noștri.

Cu ce inovații intră OPPO pe această piață?

OPPO a început studiul tehnologiei 5G încă din 2015 și până în iunie 2020 a înre­gistrat peste 1.000 de familii de brevete 5G la Institutul European de Standardizare în Telecomunicații. Potrivit raportului emis în mai 2020 de către NGB Corporation, o corporație japoneză, OPPO se clasează în Top 10 companii producătoare de brevete 5G. De asemenea, OPPO a creat primul smartphone 5G, apoi a dezvoltat mo­delul Reno 5G care este compatibil și cu generațiile anterioare de rețele precum 2G, 3G și 4G, dar cea mai important realizare de până acum a fost lansarea modelului OPPO Reno3 Pro 5G, care are funcțiile camerei îmbunătățite datorită tehnologiei 5G. Cu toate acestea, lucrăm ne­încetat ­pentru dezvoltarea ­gadgeturilor 5G și putem spune că urmează câteva ­surprize.

Mai este loc de jucători noi pe 5G?

Credem că în acest moment comunitatea internațională de tehnologie a devenit una care pune în valoare mai degrabă colaborarea decât competiția. Tocmai de aceea considerăm că realizările OPPO în domeniul tehnologiilor 5G, încărcării rapide și foto-video aduc beneficii întregii industrii și același lucru este valabil și în cazul celorlalți jucători din industrie. Tocmai de aceea credem că toți care sunt interesați de tehnologiile care facilitează viața de zi cu zi a oamenilor și eficientizează modul de comunicare sunt bineveniți.

OPPO la puterea 5G

Ce inovații 5G dezvoltă OPPO la nivel global pentru a grăbi adopția acestei tehnologii de către cât mai mulți utilizatori:

  • Soluții 5G pentru îmbunătățirea performanței – Smart 5G: OPPO a dezvoltat o întreagă serie de optimizări pentru smartphone-urile 5G pentru a crea Smart 5G. Există 4 direcții de dezvoltare: partajare dinamică a spectrului, optimizări 5G, modul dual smart (NSA+SA) și rețea 5G duală (5 GHz WiFi + date mobile 5G). Aceste caracteristici oferă consumatorilor servicii 5G îmbunătățite cu un consum redus al bateriei.
  • Soluții de optimizare a consumului de energie – VOOC: 5G înseamnă și un consum mai ridicat de energie, ceea ce impune dezvoltarea unor baterii mai eficiente dar și sigure. OPPO este lider mondial în domeniul tehnologiilor de încărcare și lucrează permanent la dezvoltarea dispozitivelor care utilizează încărcarea rapidă VOOC, precum baterii mai puternice, încărcare wireless și mini încărcătoare, pentru o experiență de încărcare extrem de rapidă și eficientă.
  • Conectivitate 5G fiabilă – Antena 5G Smart: Numărul mai mare de dispozitive co­nec­tate și creșterea consumului de date mobile aduce cu sine și o nevoie mai mare a latenței scăzute și o transmisie de rețea îmbunătățită. Toate aceste schimbări, alături de diferențele dintre standardele și infrastructura 5G dintre țări, reprezintă noi provocări pentru antenele de rețea. Îmbrățișând toate aceste provocări, OPPO a lansat antenele 5G smart pentru dispozitive multiple. Soluția de antene este destinată unei utilizări extensive și a unei experiențe de co­municare sigure și stabile în orice scenariu de utilizare. În același timp, oferă utilizatorilor o transmisie foarte bună în timp real, acope­rire extinsă, capacitate de ge­stionare a fișierelor big data și roaming 5G global.
  • Realitate augmentată: Latența a scăzut consi­dera­bil în cazul folosirii rețelelor 5G. Acest lucru a impulsionat mult apli­cațiile de realitate augmentată (AR), tehnologie de care OPPO a fost extrem de interesat încă de la început. Dovada este dezvoltarea platformei AR proprietare precum și a ochela­rilor și smartphone-urilor AR. OPPO continuă dezvoltarea aplicabilităților AR atât în hardware, cât și în software, ­pentru a oferi utilizatorilor o experiență imersivă.
  • Apeluri VoNR și segmentarea 5G: Odată cu implementarea tehnologiei 5G, OPPO a dezvoltat partene­riate pentru dezvoltarea și ajustarea serviciilor tehnice, având ca scop acce­lerarea implementării rețelelor 5G SA (Stand Alone), care va facilita accesul utilizatorilor la multiple experiențe noi.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: