Tech

Tehnologie, digitalizarea afacerilor și noi oportunități la Microsoft Envision Forum 2021

5 mart. 2021 2 min

Tehnologie, digitalizarea afacerilor și noi oportunități la Microsoft Envision Forum 2021

Reading Time: 2 minute

Microsoft organizează, pe 24 și 25 martie, cea de-a opta ediție a celui mai important eveniment al său, Envision Forum, care aduce în prim-plan cele mai noi trenduri din industrie în ceea ce privește transformarea digitală și inovația.

Anul acesta, Envision Forum va avea loc în mediul virtual și va reuni experți și lideri de business din România care vor discuta despre provocările și oportunitățile aduse de tehnologie și digitalizare la nivelul companiilor și în economie.

Vor fi analizate modalitățile prin care tehnologia și inovațiile digitale pot redefini fundamental felul în care organizațiile se poziționează și se dezvoltă într-o lume definită de hiper-conectivitate, automatizare și progresul inteligenței artificiale.

Evenimentul va fi deschis de Alina Orban, director general interimar al Microsoft România, alături de președintele Microsoft Europa Centrală și de Est, Philippe Rogge, și de Daniel Rusen, director de Marketing și Operațiuni, în cadrul Microsoft România.

Alina Orban va aborda accelerarea transformării având tehnologia în prim-plan, ca un catalizator în atingerea obiectivelor de business, precum și noile scenarii de utilizare ale inovațiilor tehnologice cu aplicabilitate în diverse industrii.  

Philippe Rogge va vorbi despre avantajele de care dispune România în ceea ce privește construirea unui viitor digital și despre modul în care valorificarea talentului și a competențelor tehnologice poate ajuta în recuperarea decalajului pe care țara noastră îl înregistrează în prezent față de alte state.

Toate schimbările prin care am trecut ne-au făcut mai puternici, iar tehnologia și transformarea digitală și-au dovedit, încă o dată, valoarea în a susține companiile, studiile noastre aratând că 80% dintre organizații vor migra infrastructurile lor către aplicații și infrastructuri de cloud. Un alt aspect important de subliniat atunci când vine vorba de tendințele de transformare digitală pe care le vedem la nivel global vizează digitalizarea sectorului public, iar în România acesta dă semnale pozitive. Avem, pentru prima dată, un minister pentru digitalizare, fapt care ne arată că statul acordă o importanță deosebită și prioritizează accelerarea proceselor de digitalizare”, spune Daniel Rusen.

Pe scena Envision Forum va fi prezent și Ciprian Teleman, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, care va prezenta prioritățile de transformare digitală în sectorul public pentru anul 2021. Totodată, Ciprian Teleman va aduce în discuție și principalele obstacole în procesul de digitalizare și soluțiile propuse în această direcție, sau necesitatea parteneriatelor public-private în scopul accelerării procesului de digitalizare.

La această ediție vor participa și speakeri internaționali. Chris Brauer, Director of Innovation, Institute of Management Studies, Goldsmiths, University of London, expert în domeniul inovațiilor tehnologice și al utilizării acestora în diferite arii, va vorbi despre metodele prin care companiile pot crește sănătos și pot rămâne competitive pe piață în era digitală.  

În cea de-a doua zi a Envision Forum, Shara Evans, Technology Futurist & Innovation Strategist, va vorbi despre oportunitățile de business aduse de tehnologie, precum și despre provocările cu care ne vom confrunta cu toții în viitor.

Orange România va fi prezentă pe scena Envision Forum, în calitate de partener de inovație. La discuții vor participa și alți parteneri ai Microsoft, precum Regina Maria, Banca Transilvania și LinkedIn.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: