Stiri

Hesburger deschide al nouălea restaurant din România, la Buzău, în urma unei investiții de 350.000 de euro

13 mai 2025 2 min

Hesburger deschide al nouălea restaurant din România, la Buzău, în urma unei investiții de 350.000 de euro

Reading Time: 2 minute

Hesburger, cel mai mare lanț finlandez de burgeri și un brand celebru în Europa, deschide al nouălea restaurant din România în Buzău, în urma unei investiții de 350.000 de Euro.

„Aducem gusturile unice ale Hesburger la Buzău, într-un nou restaurant care reflectă angajamentul nostru de a oferi burgeri de înaltă calitate, 100% carne de vită, și sosurile noastre speciale, unui număr tot mai mare de români. Suntem încântați să creăm noi locuri de muncă și să le oferim locuitorilor gustul finlandez, parte din planul nostru ambițios de extindere în România”, declară Ieva Salmela, International Development & Marketing Director, Hesburger.

Noul restaurant, situat în Buzău Shopping City, acoperă o suprafață de 60 de metri pătrați, este amplasat în zona de food court, și creează 20 de noi locuri de muncă.

În mai 2024, Hesburger a intrat pe piața românească cu primul său restaurant, în Râmnicu Vâlcea. Anul trecut, lanțul a deschis o nouă locație în cel mai mare aeroport din România, Henri Coandă, în Otopeni, urmată de primul restaurant Hesburger din Brăila și trei restaurante noi în București, în AFI Cotroceni, Băneasa Shopping City și Mega Mall. Iași a fost prima locație din regiunea Moldova a României, cu un nou restaurant deschis în aprilie. În aceeași lună, Hesburger a deschis și primul său restaurant drive-in din România, în Curtea de Argeș.

Hesburger intenționează să își continue expansiunea în România, atât cu restaurante tradiționale de tip fast-food, cât și cu drive-in-uri. Următoarele orașe în care Hesburger planifică deschiderea unor noi locații sunt Pitești și Crevedia.

Produsele Hesburger sunt recunoscute pentru gustul și calitatea lor, bazate pe sosuri Hesburger, create după rețete originale și produse în fabricile proprii din Finlanda și Lituania, și pentru faptul că pentru burgeri se folosește 100% carne de vită.

Compania finlandeză, fondată de Heikki Salmela și soția sa, Kirsti Salmela, și-a început afacerea cu fast-food în 1966 în orășelul Naantali. O afacere de familie cu o istorie de peste 50 de ani, Hesburger operează în prezent în 9 țări și are 490 de restaurante.

De-a lungul anilor, Hesburger și-a extins lanțul de restaurante la nivel internațional și are acum 269 de locații în Finlanda, 64 în Lituania, 53 în Estonia, 53 în Letonia, 32 în Bulgaria, 7 în Ucraina, 2 în Germania și una în Polonia. Hesburger are peste 6.000 de angajați în Finlanda, iar la nivel internațional, numărul total al acestora depășește 9.100.

Articole pe aceeași temă: