Companii Finanțe Stiri

Holde Agri Invest a intrat la tranzacţionare pe piaţa AeRO a BVB

1 oct. 2020 2 min

Holde Agri Invest a intrat la tranzacţionare pe piaţa AeRO a BVB

Reading Time: 2 minute

Acţiunile societăţii de agribusiness Holde Agri Invest (HAI) au intrat astăzi la tranzacţionare pe Piaţa AeRO din cadrul Sistemului Multilateral de Tranzacţionare (SMT) al BVB.

Au intrat la tranzacţionare doar acţiunile de clasa A (ordinare) ale Holde Agri Invest, care reprezintă 86,47% din capitalul social al societăţii. Diferenţa de 13,53% din acţiunile Holde Agri Invest este reprezentată de acţiuni clasa B (preferenţiale), care nu sunt listate la BVB.

“Agricultura în România are o șansă, dar are nevoie și de investiții și de know-how. Credem că putem să aducem un suflu nou în zona agri și să construim un business de farming modern cu adevărat și finanțat corespunzător”, declara Liviu Zăgan, CEO al Holde Agri Invest, într-un interviu acordat după ce compania închisese cu succes al doilea plasament privat, atrăgând 12 mi­lioane de lei de la investitori pe BVB.

Ideea pentru proiectul Holde a fost concepută de patru antreprenori români – Liviu Zăgan, Robert Maxim, Matei Georgescu și Alexandru Covrig. În 2017, echipa de la fondul local de investiții Certinvest s-a alăturat proiectului și, în 2018, Holde Agri Invest SA a fost oficial înființată, iar la scurt timp a atras prima investiție externă de la antreprenorii Iulian Cîrciumaru și Andrei Crețu, prin fondul lor, Vertical Seven Group. În iulie 2018, Holde făcut prima achiziție, o fermă de 2.800 ha în zona Roșiorii de Vede din județul Teleorman, iar în august 2018 a început cultivarea terenului. În septembrie 2019, a atras 5 milioane de euro de la 20 de antreprenori români și oameni de afaceri și a extins terenul exploatat la 3.500 ha.

Anterior listării pe piaţa AeRO, Holde Agri Invest a derulat două runde de finanţare prin emisiuni de acţiuni noi, prin care a atras de la investitorii din piaţa de capital 22 de milioane de lei, respectiv 10 milioane de lei, în decembrie 2019, şi 12 milioane de lei, în iunie 2020.

Cele două runde de finanţare au fost intermediate de BRK Financial Group (BRK), în calitate de Intermediar, societatea de brokeraj activând şi în calitate de Consultant Autorizat pentru listarea Holde Agri Invest pe piaţa AeRO. În cadrul celui de-al doilea plasament, alături de BRK Financial Group – Manager de sindicat, a participat şi societatea de brokeraj Goldring – membru de sindicat.

Capitalul social al Holde Agri Invest este de 43.069.796 lei, divizat în 43.069.796 acţiuni. Vertical Group Seven deţine 14,66% din toate acţiunile Holde Agri Invest, iar diferenţa de acţiuni este deţinută de mai multe persoane fizice (62,76%) şi persoane juridice (22,58%).

One Comment
  1. Holde Agri Invest va investi 62 mil. lei în modernizarea și extinderea fermelor sale - Revista Biz
    […] Agri Invest este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București, având o capitalizare de piață de aproximativ 72 de milioane de […]

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: