Companii Stiri

Hornbach România renunță la Schweighofer

23 dec. 2016 < 1 min

Hornbach România renunță la Schweighofer

Reading Time: < 1 minut

Magazinul de bricolaj Hornbach a anunțat că va înceta relațiile comerciale cu Schweighofer pentru lemnul de construcții și lemnul rindeluit începând cu luna ianuarie 2017.

”Ținem ca furnizorii şi partenerii noştri de afaceri să respecte principiile unei silviculturi responsabile“, explică Mugurel-Horia Rusu, director general, al Hornbach România.

La baza deciziei stă suspendarea certificării FSC și presiunea publică menținută în ultima jumătate de an de comunitatea de-clic. Peste 14.000 de cetățeni solicită magazinelor de bricolaj din România (Arabesque, Bricodepot, Dedeman, Hornbach, Leroy Merlin) să renunțe la lemnul ilegal provenit de la Schweighofer. Jurnaliștii de investigație au expus practicile ilicite ale companiei Schweighofer de nenumărate ori în ultimii doi ani.

”În urma multiplelor dovezi ale tăierilor ilegale, în care toate drumurile duc la Schweighofer, era un pas firesc ca magazinele de bricolaj să înceapă să renunțe la aceste produse. Salutăm decizia Hornbach și vom cere în continuare ca toate magazinele de profil să renunțe la lemnului provenit din tăierile ilegale de pădure, ” a declarat Raluca Veștemeanu, campaigner de-clic.

Forest Stewardship Council, organizație internațională care verifică legalitatea afacerilor cu lemn, a concluzionat că acuzațiile aduse companiei Schweighofer sunt reale.

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: