Interviuri Tech

Claudia Tamași, Codecool: Avem deja peste 500 de înscrieri din toată țara la cursul online de Full-Stack Developer

19 nov. 2021 5 min

Claudia Tamași, Codecool: Avem deja peste 500 de înscrieri din toată țara la cursul online de Full-Stack Developer

Reading Time: 5 minute

Codecool, una dintre cele mai mari școli de programare din regiunea CEE, a lansat recent varianta online a cursului de Full Stack Developer.

Viitorii profesioniști din domeniul IT pot să învețe de oriunde până la șase limbaje de programare la un cost mai redus și au și job asigurat la final, spune Claudia Tamași, Country Manager Codecool România

De ce ați lansat varianta online pentru cursul de Full Stack Developer?

Lansarea componentei online a cursului de Full Stack Developer a venit în întâmpinarea cererii din principalele zone ale țării, atât din partea potențialilor cursanți, cât și din partea companiilor partenere. Practic, prin această lansare, oferim o soluție tuturor celor care sunt pasionați de programare și vor să urmeze o carieră în IT, de oriunde din țară. Considerăm că toată lumea are dreptul la educație, prin urmare ne adresăm și celor care vor să facă o reconversie profesională și sunt dispuși să învețe de la zero, fără a mai fi condiționați de relocarea în București.

Domeniul IT este în continuare unul din cele mai inovatoare și bine plătite din România, dar și unul dintre cele mai sigure, iar din partea angajatorilor avem cereri venite și din alte orașe din țară. Acestea contribuie mult la promisiunea de garanție a jobului de după absolvire.

La baza businessului nostru stă, în fond, succesul cursanților, iar aceasta ne asigură evoluția ca business. Suntem conștienți că avem în portofoliu un curs unic, despre care s-a demonstrat deja că realmente schimba vieți. Astfel, am căutat constant soluții care să faciliteze mai multor persoane accesul către resursele noastre de educare.

Ne dorim foarte mult ca studenții să acumuleze noțiuni valoroase, de actualitate și să formăm absolvenți de care să fim noi mai întâi mândri și pe care i-am vedea făcând parte din propria noastră echipă de programatori, prin abilitățile pe care le deprind, tehnice și non-tehnice. În această direcție am gândit și varianta online a cursului de Full Stack Developer.

Care sunt avantajele acestui curs? Ce oferiți cursanților?

Principalul avantaj al cursului online de Full-Stack Developer este că acum poți face reconversia profesională în IT de oriunde din țară. Timp de 12 + 3 luni, studenții învață 4-6 limbajele de programare diferite, iar în total peste 10 tehnologii.

Pe lângă garanția job-ului în domeniu, Codecoolerii beneficiază și de opțiunea de plată amânată. Astfel, ei pot achita cursul în rate, abia în momentul angajării.

Pentru că punem un accent puternic și pe zona de soft skills, simulăm îndeaproape un mediu de lucru real, astfel, la absolvire, cursanții au deja o imagine formată asupra mediului de lucru din industrie.

Cei 70 de absolvenți plasați deja în cadrul companiilor IT partenere sunt dovada clară că în doar 12 luni, viața ta poate lua o întorsătură la 180 de grade. Credem foarte mult în calitatea cursurilor noastre și a eficienței metodei de predare și îl punem cu toată încrederea la dispoziție acum în varianta online, tuturor celor care sunt deschiși să facă o astfel de schimbare în viața lor.

Câte înscrieri aveți, din ce zone și care este targetul? Sunt românii dispuși să urmeze un curs de 12 luni?

Varianta online a cursului de Full-Stack Developer este un proiect pilot prin care ne adresăm exclusiv candidaților din provincie. Este răspunsul nostru la cererile primite de la ei de cand am intrat pe piața din România – va mulțumim mult pentru răbdare!

Pentru că vrem să menținem aceeași calitate a absolvenților noștri, chiar dacă în varianta online a cursului lipsește prezența fizică din campus și interacțiunile cu mentorii, am păstrat aceleași condiții de înscriere: minim 18 ani împliniți, cunoașterea limbii engleze la un nivel cel puțin mediu (B1), diplomă de bacalaureat, abilități logice de bază și o motivație puternică. Disponibilitatea este de asemenea un criteriu important, de la care nu putem face rabat, așa că cei care vor să participe la curs trebuie să aloce 6 ore/ zi, de luni până vineri, în intervalul 9:00 – 15:00, două din patru săptămâni lunar.

Până acum am înregistrat peste 500 de înscrieri la cursul online de Full-Stack Developer, din toate zonele țării, dar în special din orașele mari. Conform datelor pe care le-am adunat până acum, mai puțin de 10% dintre cei care se înscriu la Codecool sunt acceptați și ne devin studenți.

Cursul Codecool de Full-Stack Developer nu este deloc unul ușor, prin urmare am făcut primul modul, Bazele Programării, mai accesibil pentru studenții noștri, astfel încât să-și dea seama dacă programarea este într-adevăr ceea ce își doresc, dacă metoda Codecool li se potrivește și dacă fac față intensității la care se studiază în școala noastră. Astfel, din dorința de a-i susține în parcursul lor pe cei interesați de domeniul IT, primul modul de 3 luni are un cost de doar 500 RON/lună (valabil doar pentru modulul ProgBasics). Deasemenea, oferim o reducere de -25% întregii taxe de curs cu ocazia acestei lansări.

Cât de deschise sunt companiile să ofere joburi garantate absolvenților Codecool?

Companiile nu oferă joburi garantate studenților, ci sunt deschise să primeasca codecoolerii la interviurile pentru joburile disponibile pe care le au. În baza modelului nostru de studiu, care garantează o calitate superioară a absolvenților noștri, a curriculei adaptate la nevoile pieței și a accentului atribuit zonei de soft skills, studenții noștri sunt acceptați mult mai ușor pentru că bifează toate cerințele pe care un angajator le caută. Codecoolerii noștri sunt calificați de partenerii existenți ca fiind Juniori Full Stack ++ cu o experiență de muncă pe proiecte de 12 luni.

Nevoia de specialiști din domeniul IT este în continuare una foarte mare în țara noastră și știm că, raportat la nivelul de trai, specialiștii IT din România câștigă un salariu cu 25% mai mare decât celelalte țări aflate în Europa de Est. Contextul actual și trecerea preponderent în mediul digital îi favorizează inclusiv pe cei care se află în afara capitalei, întrucât aproximativ 70% dintre partenerii noștri din București sunt deschiși colaborărilor în sistem de lucru remote.

La nivel european avem peste 250 de parteneri activi, iar unul dintre obiectivele noastre setate până la finalul anului 2022 este acela de a avea o creștere de peste 200% a numărului de companii partenere din România. În baza acestor colaborări, Codecool facilitează studenților oportunitățile de angajare și le oferă posibilitatea de a aplica, prin intermediul unei platforme interne, la job-urile de care sunt interesați.

Cum a evoluat Codecool în 2021 și ce planuri aveți pentru 2022?

Din fericire, ne desfășurăm activitatea într-o industrie care ne-a permis să evoluăm inclusiv în această perioadă pandemică. La începutul anului am primit, la nivel global, un capital de investiții de peste 34 milioane de lei (circa 7 milioane de euro), pentru extinderea noastră în Europa Centrală și de Est. Astfel, în vara aceasta am deschis cel mai recent campus al nostru în Viena, iar planurile de dezvoltare vor continua și în 2022.

Tot anul acesta am lansat și două produse noi: cursul online de Full-Stack Developer și cursul avansat de Full-Stack Developer: Acesta din urmă se adresează celor care au deja bazele programării și vor să scurteze drumul către o carieră în IT. În prima parte a anului următor ne pregătim să lansăm un nou curs scurt de Manual Tester, iar până la final de 2022 vrem să dezvoltăm și două academii dedicate pentru partenerii noștri corporate, pe tehnologii nișate cum ar fi PL/SQL, Cyber Security sau DevOps.

Evoluția noastră de anul acesta se vede și în numărul celor interesați de cursurile Codecool, care s-a dublat față de anul anterior. Pe lista reușitelor îi menționăm și pe cei 70 de absolvenți care sunt acum parte din echipele companiilor partenere, lucru care ne dovedește că suntem pe drumul cel bun.

Pentru anul 2022 ne-am propus să menținem ridicat interesul celor care vor să facă reconversia profesională în IT prin cursurile și activitățile pe care avem în plan să le organizăm. Așteptăm, desigur, și momentul în care vom reveni la cursurile în format fizic pentru a avea ocazia să facem și mai vizibilă comunitatea de studenți cu care ne mândrim.

Care au fost provocările acestei perioade pentru Codecool?

Provocările noastre sunt strâns legate de cele ale partenerilor noștri, precum și de cele întâmpinate de potențialii absolvenți. Dacă perioada aceasta a fost una caracterizată de incertitudine și scepticism pentru majoritate, noi am văzut-o ca fiind benefică pentru a învăța, a evolua și a deveni mai buni.

Cu siguranță lipsa interacțiunii live a fost pentru noi mai întâi un obstacol, pe care l-am transformat într-o oportunitate de dezvoltare, așa cum este și lansarea cursului online de Full-Stack Developer.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: