Companii Lifestyle Stiri

IKEA lansează o colecție pentru posesorii de animale de companie

8 oct. 2018 2 min

IKEA lansează o colecție pentru posesorii de animale de companie

Reading Time: 2 minute

Iubitorii și crescătorii de animale de companie vor găsi în magazinul IKEA, începând de astăzi, colecția Lurvig, din care fac parte produse pentru câini și pisici.  

Din 8 octombrie, iubitorii de animale de companie care vor trece pragul magazinului IKEA din Băneasa vor putea achiziționa și produse din colecția Lurvig, care include paturi pentru câini, căsuțe pentru pisici, pături și perne, boluri, jucării, lese și perii pentru îngrijire.

Animalele de companie sunt prezente în tot mai multe locuințe din întreaga lume. De exemplu, 32% dintre bucureșteni au un animal de companie. Dintre cei care împart locuința cu un prieten cu blană, 56% sunt proprietari de câini și 22% de pisici. IKEA dorește să le ofere acestora o gamă relevantă, cu un design modular, cu produse care se integrează natural în fiecare locuință și au un preț accesibil. Lurvig este o colecție creată special în colaborare cu designeri iubitori de animale și medici veterinari autorizați, concepută pentru a ajuta zi de zi în toate aspectele vieții alături de pisici sau câini.

„În ziua de astăzi animalele de companie fac parte din familie și sunt prezente în tot mai multe locuințe. Dacă privim către competitori, foarte puțini de pe piață abordează acest domeniu din perspectiva design-ului de interior,” declară Peter Bondesson, project leader al colecției Lurvig, IKEA of Sweden.

Colecția este concepută folosind culori asortate cu gama IKEA. Mai mult, Lurvig include un pat pentru pisici care se integrează perfect în etajera Kallax și versiunea în miniatură a uneia dintre canapelele noastre, replicată pentru animale.

„Este foarte important să luăm ca punct de pornire nevoile și comportamentele naturale ale animalelor, cum ar fi modul în care dorm, mănâncă sau se joacă ele. Apoi, putem crea un produs ce răspunde „nevoilor noastre umane”, cum ar fi stilul și forma. Primul lucru pe care l-am avut în vedere a fost siguranța: câinii rod jucăriile și aduc în casă praf și noroi din plimbările lor zilnice. Pisicile zgârie cele mai multe suprafețe și sunt sensibile la miros și textură. Așa că materialele sigure și rezistente au jucat un rol foarte important,” precizează Barbara Schäfer, medic veterinar și coordonator de proiect, Product Safety & Compliance, IKEA of Sweden. 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: