Antreprenori by eMAG Stiri

Inca doua zile pentru a sustine finalistii competitiei The Venture

4 ian. 2016 2 min

Inca doua zile pentru a sustine finalistii competitiei The Venture

Reading Time: 2 minute

Prin competitia The Venture, Chivas sustine oamenii de afaceri care genereaza o schimbare in bine in societate. Participarea Romaniei in competitie Chivas The Venture ofera un credit important antreprenoriatului romanesc cu impact social, incurajand tinerii antreprenori in sprijinirea comunitatii.

Mai sunt doua zile in care publicul poate vota pentru proiectul preferat. Insa, juriul format din Andreea Esca, Cristian China Birta, Marius Ghenea si Tudor Furir, va decide care dintre finalisti merge mai departe in competitia internationala, ce are ca premiu un milion de dolari.

Un business ce se afla printre finalisti este Babele, o platforma colaborativa care sustine antreprenorii sociali sa-si amelioreze strategia, primind feedback de la alti antreprenori si mentori. Babele funcționeaza de peste doi ani, numarand 7000 de membri din peste 100 de tari si 650 de proiecte sociale. Principiul de baza este ca mai multe minti pot judeca mai bine decat una singura.

O multime de antreprenori se blocheaza la un moment dat la capitolul dezvoltare, business plan si monetizare. In platforma, ei pot primi ajutor. Spre exemplu, Jared, antreprenor din Uganda, a creat un model de cargo bike pentru a transporta femeile insarcinate la spital, rezolvand astfel problema ratei mari de mortalitate infantila. Initial ONG-ul sau, Pulse, nu avea un model de business si depindea de donatii din partea corporatiilor. Folosind Babele, si primind feedback de la zeci de persoane, de la cetateni la experti, Jared a inteles ca poate sa-si creeze un model de business oferind spatii publicitare companiilor pe cargo bike. Pulse a devenit sustenabil financiar si se extinde acum si in alte tari.

Reprezentantii sustin ca peste 60% dintre antreprenorii sociali inscrisi pe platforma Babele isi imbunatatesc modelul de business.

Alti finalisti ai competitiei Chivas The Venture sunt:

Symme3D este companie care produce imprimante multifunctionale ce printeaza tridimensional parti anatomice umane. Scopul este de a ajuta doctorii chirurgi sa determine tactil si cu mai multa precizie pozitia tumorilor inainte de operatii. Astfel, se reduce timpul de anestezie, iar riscurile la care pacientii sunt supusi pe masa de operatie sunt diminuate.

ORIN System este compania care isi propune sa reduca poluarea prin sisteme integrate de iluminat, care folosesc energia becurilor speciale pentru a genera ioni negativi in aerul contaminat. In acest fel, noxele si mirosurile neplacute nu sunt mascate sau evacuate, ci eliminate.

Bookster este prima biblioteca pentru companii din Romania. Bookster selecteaza cele mai bune carti din lume si le livreaza la birou saptamanal, gratuit pentru angajati, pe baza abonamentului oferit de companie.

SafeDrive este aplicatia mobila care diminueaza numarul accidentelor rutiere cauzate de utilizarea telefonului la volan, incurajand soferii sa renunte la folosirea acestuia in timpul condusului si recompensandu-i cu puncte. Punctele se transforma in vouchere, care pot fi folosite pentru a achizitionarea de produse sau servicii comercializate de partenerii SafeDrive.

Chivas ofera si un premiu de popularitate in valoare de 3000 €, acordat startup-urilor care aduna cele mai multe voturi din Romania. Poti sa sustii startup-ul preferat votand pe site-ul competitiei www.theventurevote.ro.

 

Foto: Emanuele Musa (Babele)

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: