fbpx
Finanțe Stiri

Încep plățile către creditorii de asigurări ai Carpatica Asig2 min

24/03/2017 < 1 min read

author:

Încep plățile către creditorii de asigurări ai Carpatica Asig2 min

Reading Time: < 1 minut

Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) va demara plățile către creditorii de asigurări ai Carpatica Asig, companie intrată în faliment, anunță instituția, într-un comunicat de presă.

FGA arată că plata despăgubirilor se va face în limita a 450.000 lei pentru fiecare creditor. Fondul de Garantare a luat act de rămânerea definitivă, prin neapelare, a hotărârii privind deschiderea procedurii de faliment împotriva societății Carpatica Asig, astfel încât va putea face plățile către creditorii de asigurări. “Sentința a fost emisă de Tribunalul Sibiu Secția a II-a Civilă, de Contencios Administrativ și Fiscal și publicată în Buletinul Procedurilor de Insolvență nr. 4791 din data de 09.03.2017”, se arată încomunicatul FGA.

FGA a primit până la data de 23 martie de la potențialii creditori de asigurare ai Carpatica Asig 16.372 de cereri de plată, inclusiv cereri de plată pentru dosarele de daună nou deschise de FGA, precum și 11.338 cereri pentru deschiderea unor dosare de daună. Fondul a preluat 27.270 de dosare de daună de la Carpatica Asig.

„În vederea încasării despăgubirilor, orice persoană care pretinde un drept de creanță de asigurări împotriva asigurătorului în faliment poate formula o cerere motivată în acest sens, adresată Fondului în termen de 90 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii de deschidere a procedurii falimentului, respectiv până la data de 8 iunie 2017 sau de la data nașterii dreptului de creanță, atunci când acesta s-a născut ulterior, potrivit legii, art 14. alin (1) din Legea nr 213/2015”, se mai arată în comunicat.

Potrivit legii, FGA mai poate primi cereri de deschidere a dosarelor de daună până la data 18 mai 2017. Fondul poate să facă plăți din disponibilitățile sale către creditorii de asigurări doar către petenții care au depus cereri de plată și care au dosarele complete.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *