Management Stiri

Increderea investitorilor atinge cote minime

6 oct. 2015 < 1 min

Increderea investitorilor atinge cote minime

Reading Time: < 1 minut

Intr-o economie plina de nesiguranta si dificultati, increderea printre investitorii de private equity a atins cel mai scazut nivel din ultimii trei ani

Ultima editie a studiului “Private Equity Confidence” realizat de Deloitte si dat astazi publicitatii arata ca increderea in randul investitorilor a atins cel mai scazut nivel din ultimii trei ani. Mai mult, tot raportul arata ca o treime dintre respondenti se asteapta la inrautatirea conditiilor. Concluziile sunt cu atat mai frapante cu cat, in sondajul anterior, publicat in luna mai, sentimentul general printre investitori era unul de optimism. Cu toarte acestea, investitorii sunt optimisti in legatura cu tranzactii noi, jumatate dintre respondenti intentionand sa cumpere mai mult decat sa vanda in lunile urmatoare – mai mult decat dublu fata de sondajul anterior.

“Intr-adevar este un mare contrast intre sondajul actual si cel publicat in primavara, dar aceasta nu ar trebui sa ne surprinda deoarece perioada verii a fost marcata de falimentul Greciei si de incertitudini politice si economice globale”, spune Hein van Dam, partener Deloitte Romania. “Cu trei tranzactii anuntate peste vara, Romania ramane un punct de referinta pe radarul investitorilor”, adauga Hein van Dam.

In ciuda incertitudinii generale, 53% dintre respondenti se asteapta la mai multe lichiditati, aceasta fiind cea mai ridicata rata din 2006 si pana azi inregistrata prin intermediul studiului. Totodata, o zecime dintre respondenti estimeaza ca start-up-urile vor fi cele mai competitive active, cel mai mare procent inregistrat vreodata de sondajul Deloitte. Acest lucru nu este intru totul surprinzator, date fiind achizitiile efectuate in ultimii doi ani de catre fondurile de investitii. Europa Centrala este un generator important de start-up-uri, multe dintre ele devenind lideri globali, cu sprijinul fondurilor de investitii.   

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: