Finanțe

ING Bank România a lansat ING SoftPOS, aplicația care transformă smartphone-ul în terminal pentru plăți contactless

Reading Time: 3 minute

Orice smartphone sau tabletă Android poate deveni POS care acceptă plăți contactless efectuate cu cardul, telefonul sau orice alte accesorii de plată dotate cu tehnologia NFC prin noua aplicație ING SoftPOS lansată de ING Bank România.

ING SoftPOS oferă toate funcționalitățile unui POS clasic și este potrivit pentru orice tip de afacere. Comercianții pot accepta plăți oricând și oriunde le permite conexiunea la internet a telefonului mobil.

„Soluția a fost deja adoptată de aproape 300 de comercianți, ritmul înrolărilor fiind de 30-40 pe zi. ING SoftPOS este o soluție ideală pentru mici comercianți sau furnizori de servicii, dar și pentru companii de curierat / livrări, care astfel nu mai trebuie să investească în POS-uri pentru agenții de pe teren, aceștia putând accepta plăți direct pe smartphone sau tabletă.”

Bogdan Ioniță – Senior Product Manager, departamentul Carduri, ING Bank România

Cum funcționează ING SoftPOS

Am văzut aplicația la treabă chiar de 1 martie, folosită de comercianții participanți la Târgul de Mărțișor din București Mall pentru a încasa fără probleme plăți de la clienți.

Interfața aplicației ING SoftPOS este extrem de simplă. Pentru plăți, pe ecranul smartphone-ului sau tabletei folosite de comerciant apare o tastatură similară celei de la un POS normal, comerciantul introduce suma, iar clientul apropie cardul sau smartphone-ul pentru a plăti.

În cazul în care suma necesită introducerea PIN-ului, sistemul folosește o a doua aplicație, ING SoftPOS PIN PAD, care funcționează doar în tandem cu ING SoftPOS și nu este vizibilă în lista aplicațiilor de pe telefon sau tabletă. Aplicația PIN PAD se conectează la aplicația ING SoftPOS și intervine automat numai atunci când este nevoie de PIN, plasând tastatura virtuală de fiecare dată în altă zonă a ecranului, pentru a spori securitatea.

Aplicația procesează plata, iar comerciantul primește confirmarea plății electronic, fără consum de hârtie, pe care o poate trimite clientului prin cod QR sau e-mail, dacă acesta dorește.

Comercianții pot accesa serviciul ING SoftPOS dacă dețin sau deschid un cont de business la ING Bank. Serviciul nu are costuri de administrare fiind disponibilă pentru companiile mici și mijlocii două pachete: FIX – comision de 0,6% per tranzacție și Profesional – comision 0,8% per tranzacție.

Aplicația poate fi descărcată pe mai multe dispozitive mobile, care sunt administrate prin Portalul Comerciantului, interfața web în care comerciantul își poate administra tranzacțiile, utilizatorii și terminalele. Portalul poate fi folosit de o persoană (sau mai multe) din cadrul firmei și este fereastra spre gestionarea întregii soluții.

Securitate certificată

La fel ca toate soluțiile de plată ING, ING SoftPOS îndeplinește cele mai înalte standarde de securitate. ING furnizează soluția prin două aplicații separate: ING SoftPOS – certificată CPoC (Contactless Payments on COTS) și ING SoftPOS PIN PAD – o aplicație dedicată capturării și criptării PIN-ului plătitorilor, certificată de instituții acreditate de Visa și Mastercard. Soluția în doi pași conferă siguranță comercianților și clienților, însă nu complică experiența de plată pentru client.

Aplicația ING SoftPOS a fost dezvoltată în parteneriat cu Payten Services Romania și SoftPos SP Z O.O. și este susținută de Visa și Mastercard.

Gabriel Barliga

Recent Posts

Ultimele zile pentru redirecționarea a 3,5%. „În cazul nostru, la fel ca în cazul multor ONG-uri din România, impactul proiectelor noastre este unul real”

Doar până pe 27 mai 2024, persoanele fizice mai pot alege cum sunt folosiți 3,5% din impozitul lor, prin redirecționarea…

2 zile ago

Banca Transilvania a obținut un profit mai mare cu 35% în primul trimestru din 2024

Banca Transilvania a obținut rezultate pozitive în primele trei luni ale anului, cu creșteri ale economiilor clienților, soldului creditelor, volumului…

2 zile ago

AI Expo Europe: Cea mai mare conferință despre AI din Europa Centrală și de Est are loc în octombrie la București

AI Expo Europe, cea mai mare conferință interactivă din Estul și Centrul Europei, va decripta impactul Inteligenței Artificiale asupra prezentului,…

2 zile ago

UniCredit este partener al RAD ART FAIR 2024. Discount-uri de 20% la achiziția biletelor cu cardul

UniCredit Bank devine anul acesta partenerul RAD ART FAIR 2024, cel mai important eveniment dedicat scenei de artă contemporană din…

2 zile ago

Studiu KilometrulBine despre siguranța rutieră pietonală: traversarea neregulamentară e în topul comportamentelor negative

KilometrulBine, platforma de responsabilitate socială a mărcii Dacia, a lansat un studiu amplu ce și-a propus să aducă în prim…

2 zile ago

Pledoarie pentru strategie

Marketerii spun că, în continuare, companiile nu apreciază pe deplin fundamentele marketingului – strategia și managementul de brand. Am discutat…

2 zile ago