Lifestyle Stiri

Un nou teatru independent în București

12 oct. 2016 2 min

Un nou teatru independent în București

Reading Time: 2 minute

Iubitorii de cultură din Bucureşti vor avea, începând de luna viitoare, un nou punct de interes pe harta locurilor de petrecere a timpului liber. Teatrul Apollo111 își va deschide ușile pentru public, oferind un concept inedit pe piața culturală din România. Acesta se doreşte a fi mai mult decât un simplu teatru, propunându-și să devină locul potrivit pentru socializare, în care arta se manifestă în toate formele ei, un spațiu de comunicare între public și artiști, antreprenori din domeniul creativ sau personalități din domeniul cultural.

Proiectul îi are co-fondatori pe Bogdan Dumitrache, Cătălin Rusu, Călin-Peter Netzer și Dragoș Vîlcu și a fost realizat cu sprijinul BRD – Groupe Société Générale.

Fiecare producție pusă în scenă la Apollo111 va avea la dispoziție doar șase săptămâni de joc, iar pentru fiecare stagiune va fi desemnat un artist curator, care va propune o temă pe care o vor urma toate piesele jucate în anul respectiv.

Primul curator este actorul Bogdan Dumitrache, unul dintre co-fondatori, iar tema de debut pune accentul pe o abordare interdisciplinară între teatru și film. Piesa care va delecta publicul la deschiderea din 10 noiembrie va fi „Ali: Frica mănâncă sufletul”, în regia lui Radu Jude. Aceasta va fi urmată de „Sieranevada”, în regia lui Cătălin Mitulescu şi „După ploaie”, regizată de Alex Maftei. Biletele pentru piesa de debut vor fi în curând disponibile în reţeaua www.blt.ro.

„Teatrul are darul de a săpa adânc în ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Ne face să devenim mai empatici în societate. Pentru a fi în ritm cu lumea care se tot explorează pe sine, la Apollo111 încercăm să facem un teatru ancorat în trecutul recent, care să disece teme vii ale societății românești.”, îşi explică crezul artistic Cătălin Rusu, co-fondator Apollo111.

Teatrul este amplasat în clădirea Universul, recent renovată și cu o istorie ce datează încă de la începutul secolului XX. Pe lângă sala de teatru cu o capacitate de 140 de locuri și proiecție profesională de cinema, Palatul Universul dispune şi de o sală dedicată concertelor și evenimentelor speciale, trei săli de repetiții, două săli de casting și o terasă. Alături de stagiunea principală de teatru, Apollo111 va oferi şi repertorii de teatru pentru copii.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: