Finanțe Stiri

Intesa Sanpaolo urcă pe locul 11 în Topul băncilor

4 iun. 2018 < 1 min

Intesa Sanpaolo urcă pe locul 11 în Topul băncilor

Reading Time: < 1 minut

Intesa Sanpaolo Bank, subsidiara din România a Grupului Intesa Sanpaolo, a finalizat transferul de activitate, constând în active și pasive, clienți și angajați, de la Intesa Sanpaolo SPA Torino Sucursala București, anunță banca, într-un comunicat de presă.

Intesa Sanpaolo Bank are acum un volum de active de 8,83 miliarde lei și o cotă de piață de aproximativ 2%, urcând pe a 11-a poziție în sistemul bancar local.

Transferul activității de la Intesa Sanpaolo SPA Torino Sucursala București către Intesa Sanpaolo Bank România consolidează operațiunile Grupului Intesa Sanpaolo pe piața locală într-o singură entitate bancară.

Ca urmare a finalizării transferului, activitatea Intesa Sanpaolo SPA Torino Sucursala București încetează, iar serviciile și produsele bancare vor fi oferite în continuare doar de către Intesa Sanpaolo Bank România, precizează banca, în comunicat.

Intesa Sanpaolo este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Zona Euro, cu o capitalizare de piață de 53,1 miliarde euro (la finalul lunii aprilie 2018). Intesa Sanpaolo este lider în Italia pe toate zonele de business (retail, corporate și wealth management). Grupul oferă servicii către 12 milioane de clienți, printr-o rețea de peste 4.600 de agenții, distribuite pe toată suprafața Italiei, având cote de piața de peste 12% în majoritatea regiunilor țării.

În România, Intesa Sanpaolo se adresează în special clienților Corporate și IMM. Banca finanțează antreprenori locali și străini care doresc să își crească afacerea, oferindu-le acces nu doar la produsele și serviciile locale, ci și la oferta globală a unuia dintre cele mai solide grupuri financiare din lume.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: