Stiri Tech

Întrerupătoare fără fir pentru locuințe smart

ian. 4, 2021 2 min

Întrerupătoare fără fir pentru locuințe smart

Reading Time: 2 minute

Grupul Legrand a lansat noua gamă de întrerupătoare smart și prize conectate pentru case inteligente, Valena Life/Allure with Netatmo, echipamente disponibile și pe piața din România.

După montarea care poate fi făcută și de utilizatori, noua gamă de echipamente IoT le va permite locuitorilor casei să controleze iluminatul, storurile și electrocasnicele, atât local cât și de la distanță prin intermediul unui întrerupător, al aplicației Home + Control (de pe telefon sau tabletă), dar și prin voce prin intermediul asistenților vocali Siri, Google Assistant și Alexa.

Valena Life/Allure with Netatmo este o soluție ce permite atât controlul nevoilor comune tuturor locuințelor (iluminat, prize, storuri) cât și nevoile complementare prin adăugarea altor produse conectate (termostat, interfon, cameră video).

Pachetul de bază

Pentru o locuință conectată, utilizatorul are nevoie de pachetul de bază ce include: controlerul cu priză conectată, întrerupătorul principal fără fir Acasă/Plecat și aplicația Home + Control.

În ceea ce privește portofoliul extins, pot fi adăugate produse cablate suplimentare: întrerupător conectat pentru iluminat (cu funcție de variator), întrerupător conectat pentru storuri, priză conectată 16A și micromodul conectat pentru iluminat sau produse fără fir suplimentare: întrerupător fără fir pentru iluminat, întrerupător fără fir pentru storuri și întrerupător fără fir pentru Trezire/Somn.

Scenarii de utilizare

De asemenea, utilizatorii pot crea în prealabil scenarii de utilizare, așa cum sunt scenariile Acasă, Plecat, Somn sau Trezire. De exemplu, ei hotărăsc, în momentul în care pleacă de acasă, storurile să fie coborâte, temperatura să scadă, toate luminile să fie stinse, iar toate prizele în afara celor din bucătărie să nu mai alimenteze. Odată setat acest scenariu, de fiecare dată când utilizatorii vor apăsa modul Plecat pe întrerupătorul principal fără fir sau vor selecta scenariul Plecat din aplicația Home+ Control, aceste comenzi vor fi efectuate automat.

De asemenea, ei pot schimba atmosfera când merg la culcare sau se trezesc apăsând întrerupătorul fără fir cu funcție specială de Somn/Trezire sau scenariul dedicat din aplicația Home+ Control. Totodată, pot primi pe telefon notificări deja configurate pentru a fi alertaţi în cazul funcţionării anormale a electrocasnicelor (de exemplu, utilizatorul este informat în cazul în care congelatorul nu mai consumă curent electric).

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: