Companii

Investiție de peste 20 mil. euro la fabrica Olympus

30 iul. 2018 < 1 min

Investiție de peste 20 mil. euro la fabrica Olympus

Reading Time: < 1 minut

Producătorul de lactate Olympus a investit peste 20 de milioane de euro într-o nouă linie de producție la fabrica sa de la Hălchiu, pentru noul tip de iaurt grecesc Stragghisto.

Întinsă pe o suprafață de 35.000 mp, fabrica de la Hălchiu are o capacitate totală de colectare a laptelui de 75 de tone pe oră, producând iaurt, lapte proaspăt și UHT, brânză şi smântână. Produsele sunt distribuite atât în lanțurile de hiper şi supermarketuri din România, dar şi din Italia, Germania, Austria, Anglia și Suedia.

„Odată cu această nouă linie de producție, ne îmbogățim portofoliul de produse și livrăm consumatorilor Stragghisto, un produs complet nou și autentic, realizat conform unei rețete tradiționale, din inima Greciei”, a declarat Athanasios Giannousis, Director Comercial Olympus România. Olympus a fost primul producător de lactate care a lansat iaurtul grecesc pe piața locală, în 2011.

Noul iaurt are un conținut scăzut de lactoză și cel mai ridicat nivel de proteine față de produsele din aceeași categorie de pe piață, datorită tehnologiei avansate de producție. Ambalajul produsului este prevăzut cu o hârtie subțire de orez, care absoarbe umiditatea, pentru a oferi iaurtului o textură ca a unui mousse. Iaurtul grecesc este disponibil în trei variante: de 0%, 2% și 10%.

Grupul Olympus este prezent în România din 1999, investind în total în această perioadă 130 de milioane de euro.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: